Pancakes – albo spolszczone pankejki – to pulchne, rozpływające się w ustach niewielkie naleśniki. Wraz ze świeżymi owocami tworzą fantastyczny duet i na deser, i na obiad, i na śniadanie. Zobacz przepis na szybkie pankejki z mąki orkiszowej, czyli w zdrowszej, ale nadal pysznej wersji! Zawsze wychodzą idealnie 😉

Pankejki bez wątpienia cieszą wszystkich, dużych i małych. Pulchniutkie i słodkie, wraz z sezonowymi owocami zachęcają do jedzenia. A jak się już zacznie się je pałaszować, to nie można skończyć! Znikają z talerza wprost w mgnieniu oka. Dzisiaj prezentuję Wam przepis na pankejki z mąki orkiszowej z kefirem – szybki, sprawdzony przepis, dzięki któremu w kilka minut przygotujecie pyszne, pulchne naleśniki. Ja wybrałam syrop klonowy oraz borówki, ale swobodnie możecie podmienić je na inne ulubione owoce. Smacznego! 😉

Reklama

Do zrobienia domowych pankejków na kefirze bardzo pomogła mi patelnia na cztery placuszki, ale równie smaczne wyjdą na innych, podobnych patelniach do jajek i placuszków, a także klasycznych patelniach.



Ocena: 4.8/5.
Please wait...