Pysznym i prostym w przygotowaniu dodatkiem deserowym jest masa kawowa. Pasuje do wielu owoców i różnego rodzaju biszkoptów. Świetnie sprawdza się też jako masa kawowa do tortu. Jak i z czego ją przygotować?

Reklama

Jak zrobić masę kawową krok po kroku?

  1. Wyrazistość masy zależy od intensywności kawy. Najlepiej by była dobrej jakości jak Bialetti i świeżo mielona.
  2. By wydobyć jej wyjątkowy aromat i smak, zaparz espresso przy pomocy kawiarki Bialetti.
  3. Bardzo prosta w wykonaniu jest masa kawowa z mascarpone.
  4. Na początku ubij śmietankę.
  5. Następnie dodaj do niej cukier puder.
  6. Kiedy będzie puszysta, zmniejsz obroty i stopniowo dodawaj wymieszane mascarpone z kawą.
  7. Kolejno miksuj całość jeszcze przez chwilę, aż do całkowitego połączenia składników.
  8. Gotowe 🙂

Przeczytaj także:

Ocena: 2.0/5. Oddano 1 głos.
Please wait...