Kluski kładzione są pyszne i pożywne. Stanowią doskonały dodatek do innych dań, ale mogą być też spożywane solo, z masłem lub sosem. Uwielbiają je dorośli, a także dzieci. Zastanawiasz się, jak zrobić puszyste kluski kładzione łyżką? Podpowiadamy!

Reklama

Jak zrobić kluski lane?

  1. Składniki do klusek kładzionych, czyli mąkę, jajko, sól i wodę, umieść w misce i rozdrobnij. Możesz to zrobić widelcem lub przyspieszyć ten etap, używając np. blendera Russell Hobbs.
  2. Następnie zagotuj wodę. Jeśli chcesz, żeby zagotowała się szybciej, użyj czajnika np. Russell Hobbs. Wodę warto odrobinę posolić.
  3. Kiedy wrząca woda jest już w garnku, należy zanurzyć w niej łyżkę, po czym nabrać nią kluskę i włożyć do wody.
  4. Postępuj podobnie aż do zużycia całego ciasta na kluski kładzione.
  5. Kluski kładzione łyżką gotują się około dwóch minut od zagotowania.

Przeczytaj także:

No votes yet.
Please wait...