Kawa Mocha charakteryzuje się nie tylko intensywnym smakiem, ale również czekoladową nutą. Z łatwością zrobisz ją w domu na bazie espresso. Wystarczy znać kolejność działania i tajemnicze składniki, które zawiera kawa Mocha. Przepis jest bardzo prosty!

Reklama

Kawa mocha – przepis

  1. Na początku rozpuść czekoladę w mleku, a następnie przelej do wysokiej szklanki.
  2. Zaparz espresso np. przy pomocy kawiarki Bialetti i wlej do gotowej bazy cienkim strumieniem.
  3. Udekoruj bitą śmietaną i posyp startą czekoladą.

Poznaj jeszcze drugi sposób jak zrobić kawę mocha

  1. Spień ciepłe mleko w szklance przy pomocy spieniacza lub ekspresu.
  2. Wlej syrop lub sos czekoladowy.
  3. Dodaj zaparzone espresso z kawy Bialetti z serii Perfetto Moka. Przeznaczona jest właśnie do kawy mocha. Możesz wybrać spośród kilku wersji smakowych w tym czekolady czy wanilii.

Kawę mocha podawaj w wysokich, przezroczystych szklankach.


Przeczytaj także:

No votes yet.
Please wait...