Wariacji na temat tarty jest mnóstwo. Możemy ją podawać zarówno na słodko, jako deser, ale też na słono. Poniżej znajdziecie przepis na wytrawną tartę z łososiem, pomidorami i szparagami. Z pewnością przypadnie do gustu każdemu koneserowi tart. Smacznego!

Tarta z łososiem i warzywami to świetny pomysł na posiłek dla całej rodziny. Jest sycąca, pachnąca, pyszna i nadaje się do odgrzania, więc bez problemu może stanowić obiad na dwa dni. Jak przygotować wytrawną tartę na kruchym cieście? Zanim przystąpisz do wykonywania przepisu, mam dla Ciebie kilka rad. Przed włożeniem ciasta do piekarnika nakłuj je widelcem oraz obciąż specjalnymi kulkami lub surową fasolą – dzięki temu unikniesz jego wyrośnięcia i pofałdowania. Jeśli chcesz skrócić czas przebywania ciasta w lodówce, włóż je do zamrażalnika i skróć czas o połowę – zamiast godziny w lodówce, pół godziny w zamrażalniku. Mam nadzieję, że powyższe wskazówki uczynią proces gotowania jeszcze przyjemniejszym. Do dzieła! 🙂

Reklama

Co może Ci się przydać?


Reklama

Ocena: 5.0/5. Oddano 1 głos.
Please wait...