ZOBACZ ŚWIĄTECZNĄ OFERTĘ

DO ŚWIĄT
POZOSTAŁO TYLKO

3 3 3 3
5 5 5 5
Dni
1 1 1 1
1 1 1 1
Godzin
2 2 2 2
8 8 8 8
Minut
Status zamówienia Schowek () Zaloguj się Koszyk
Mój koszyk
Do darmowej dostawy brakuje jeszcze zł
    Odpowiemy w ciągu 24h

    Foremki na tartę

    Tarta to uniwersalny typ wypieku, zwykle przygotowywany na bazie ciasta kruchego lub francuskiego, ale czasem także półkruchego oraz drożdżowego, który należy do znaków rozpoznawczych kulinarnej Francji. Uniwersalność tarty polega na całkowitej dowolności komponowania składników. Niezwykłą popularnością cieszą się zarówno tarty słodkie, jak i wytrawne. Tradycyjnie formy do tarty mają okrągły kształt, są niskie i posiadają charakterystyczne karbowane brzegi. Formy wykonywane z przeróżnych materiałów , takich jak np. blacha ocynowana, stal węglowa, szkło żaroodporne, ceramika, czy kuchenny silikon platynowy doskonale sprawdzą się w każdej kuchni. Podstawowy przepis na ciasto do tarty zestawić można z niemal każdym rodzajem nadzienia. Do sztandarowych rodzajów francuskiej tarty należy z pewnością tarta Tatin, czyli odwrócona tarta z jabłkami, którą podaje się najczęściej na gorąco. Wśród słodkich tart królują także tarty czekoladowe, bezowe, truskawkowe, śliwkowe, malinowe, cytrynowe, karmelowe i wiele innych. Na słono z kolei często pieczone są np. tarty szpinakowe, wielowarzywne, z kurczakiem, łososiem lub tuńczykiem.

    Znaleziono 71 produktów
    Sortuj:
    Marka

    kolor
    Średnica
    Materiał
    Liczba elementów w zestawie
    Wyjmowane dno
    Kształt
    Specjalne
    Trwa wczytywanie produktów...

    Wygodna i estetyczna forma do tarty

     

    Dobra forma na tartę sprawi, że spód naszego ciasta będzie równomiernie zapieczony, idealnie kruchy i przyrumieniony. Tarta z karbowanymi brzegami to łatwe do wykonania i efektowne ciasto, które zależnie od wybranego wariantu, podać można na obiad, kolację lub jako dodatek do popołudniowej kawy. Kawałek tarty sprawdzi się także jako słodkie śniadanie na dobry początek dnia. Podane na pięknych deserowych talerzykach przekąski cieszyć będą wszystkich domowników. Foremki do tarty z naszej oferty pozwolą na wyczarowanie szerokiej gamy domowych wypieków z ulubionymi składnikami. Dzięki wyjątkowym kształtom formy do pieczenia tarty są bardzo praktyczne i funkcjonalne. Można upiec w nich zarówno tarty, jak i babki, czy inne ciasta, które po wyjęciu z pieca udekorujemy owocami. Odporne na bardzo wysokie temperatury naczynia są bardzo eleganckie i estetycznie, przez co po wyjęciu z pieca można z powodzeniem położyć je na stole, przy którym gościmy przyjaciół, czy rodzinę. Należy jednak pamiętać o podstawkach pod garnki, dzięki którym ochronimy blat stołu przed zniszczeniem przez bardzo gorące naczynie. Formę wraz z upieczonym ciastem bez problemu przeniesiemy na podstawkę chwytając ją pewnie przez rękawice kuchenne.

     

    Foremka do tarty do codziennego użytku w każdej kuchni

     

    Foremka na tartę to produkt, który powinien znaleźć się w każdej kuchni. Przygotujemy w niej zarówno wypieki słodkie z owocami i bitą śmietaną, jak i wytrawne dania obiadowe z kurczakiem, czy warzywami. Naczynia do zapiekania umożliwiają równomierne wypieczenie kruchego spodu ciasta, bez obaw o przypalenie. Ciasto posiadać będzie charakterystyczne karbowane brzegi, co nada mu niecodziennego wyglądu. Pyszne wypieki będzie można podać o każdej porze dnia i cieszyć się smakiem tarty podczas śniadania, obiadu, czy kolacji. Wykonane z wysokiej jakości materiałów zapewniają komfort użytkowania i pieczenia. Dostępne w naszej ofercie formy posiadają wyjmowane dna, dzięki czemu wyjęcie gotowej tarty z naczynia nie będzie stanowiło żadnego problemu.

    Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usługi zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce
    +