Sałatka to świetny pomysł zarówno na obiad, jak i na kolację. To, co w sałatkach lubię najbardziej, to ogrom możliwości, jeśli chodzi o ich komponowanie – wystarczy zmienić albo dodać jakiś składnik, zastosować inny dressing, by otrzymać zupełnie nowy smak. Dzisiaj przygotowałam dla Was przepis na sałatkę z krewetkami koktajlowymi, rukolą i zielonym ogórkiem. Wiecie, co jest najlepsze? Że jeśli nie lubicie lub nie macie pod ręką któregoś ze składników, bez problemu możecie wymienić go na inny.

Krewetki koktajlowe ze względu na swój rozmiar bardziej nadają się do sałatki niż inne dostępne u nas odmiany. Ich smak, w porównaniu do krewetek tygrysich i królewskich, jest najbardziej zbliżony do mięsa drobiowego. Poniższy przepis na sałatkę z krewetkami koktajlowymi, rukolą i zielonym ogórkiem można wykorzystać przed wizytą gości, którzy są fanami owoców morza. Jestem pewna, że poproszą o dokładkę. Na naszym blogu znajdziecie przepis na grzanki czosnkowe, które będą świetnym dopełnieniem tego dania. Chrupiące, aromatyczne pieczywo wzmocni doznania smakowe i sprawi, że ta kolacja (lub obiad) na długo pozostanie w pamięci Waszych gości.

Reklama

Co może Ci się przydać?


Reklama

Ocena: 4.6/5.
Please wait...