Jak ugotować dobry rosół krok po kroku? Niby takie proste zadanie, a jednak wymaga pewnej wprawy, by domowy rosół z kurczaka nie był mętny ani bez smaku. Zapraszam Cię na przepis na złocisty i klarowny rosół z kury, który możesz zaserwować na niedzielny obiad, ale również jako pierwsze danie podczas przyjęcia.

Rosół uwielbiam sam w sobie, ale ten domowy bulion lubię wykorzystywać również jako bazę do przygotowania różnych dań – kremowej zupy z brokułów czy sosu pomidorowego do gołąbków. Na pewno jest zdrowszy i smaczniejszy niż ten przygotowany ze sztucznych kostek rosołowych! Domowy rosół z kury pod żadnym pozorem nie może być mętny ani bez smaku! Najlepszy to taki, który jest klarowny i pełen aromatu. Jak zrobić taki dobry rosół z kury? Zapraszam na przepis!

Reklama

Chcesz mieć pewność, że domowy rosół z kury wyjdzie klarowny i złocisty? Przeczytaj nasz mały poradnik: 4 sposoby na klarowny rosół.

Rosół z makaronem i warzywami najlepiej serwować w głębokim talerzu obiadowym. W bulionówkach polecam podawać czysty bulion, bez dodatków. Na większych przyjęciach rodzinnych sprawdzi się także waza do zupy, która pozwoli zaserwować domowy rosół z kury w eleganckim stylu.

Talerz głęboki na rosół

Ocena: 4.8/5. Oddano 4 głosy.
Please wait...