Chyba nie ma osoby, która nie lubi krówek. Pysze ciągutki w różnej formie – kruchej, czy z miękkim wnętrzem, mają swoich amatorów na całym świecie. Sprawdź, jak zrobić krówki!

Aby zrobić krówki w domu, zaopatrz się w odpowiednie składniki oraz naczynie. Zwiling garnki z nieprzywierającą powłoką z pewnością zdadzą ten egzamin.

Reklama

Do przygotowania krówek niezbędne są:

  • 150 g masła,
  • 200 g cukru,
  • 200 ml śmietany kremówki,
  • laska wanilii.

Podpowiadamy jak zrobić cukierki krówki!

Dla jednych najlepsze okazują się krówki miękkie, inni kochają te bardziej kruche.  W zależności od upodobań zmień proporcje składników.  Cukierki krówki kruche wymagają więcej cukru. Te ciągnące – nieco więcej śmietanki.

Warto pamiętać, aby wylać z garnka kilka kropel masy i sprawdzić, czy zastyga. Jeśli tak, oznacza to, że masa jest gotowa.


Sprawdź pozostałe informacje o mlecznych słodkościach:

Ocena: 1.0/5. Oddano 1 głos.
Please wait...