Młode kanie to wyjątkowo smaczne i proste w przygotowaniu grzyby. Do przygotowania kani w takiej odsłonie potrzebujesz tak naprawdę tylko czterech składników. Są to oczywiście młode, oczyszczone kanie (same kapelusze, bez trzonków!), a ponadto:

  1. Bułka tarta.
  2. Sól i pieprz.
  3. Jajka.

Przyda Ci się także dobra patelnia do smażenia. Duży wybór oferuje w tym zakresie marka WMF. Jak usmażyć grzyby kanie na à la kotlet schabowy?

Reklama

Jak usmażyć kanie i z czym podawać?

Kanie smażymy na oleju lub maśle klarowanym na kolor złoty. WMF patelnie z nieprzywierającą powłoką ułatwią Ci przygotowanie perfekcyjnego dania.

Kanie w panierce, podobnie jak kotlety schabowe można serwować:

  • Z ziemniakami i surówką lub chlebem.
  • W formie dodatku, przekąski, przystawki bądź jako główny składnik dania obiadowego, którym zastąpimy potrawy mięsne.

Przeczytaj także:

Ocena: 5.0/5. Oddano 1 głos.
Please wait...