Gulasz wieprzowy w szybkowarze to sposób na szybki, sycący i aromatyczny obiad, idealny na jesienne dni.

  1. Oczyść mięso, pokrój w kostkę i zostaw na noc w marynacie przygotowanej z soli, pieprzu i ostrej papryki.
  2. Rozgrzej olej w garnku Ambition szybkowar i usmaż mięso równomiernie z każdej strony.
  3. Dodaj zeszkloną cebulę oraz pokrojone pieczarki i marchewkę. Dolej bulion lub wodę, żeby przykryć całość.
  4. Gotowanie gulaszu w szybkowarze powinno zająć nie więcej niż 30-40 minut. Po tym czasie mięso będzie już miękkie.
  5. Sos możesz zagęścić odrobiną mąki z wodą lub śmietaną 18%.
  6. Podaj gulasz z kaszą lub ziemniakami na ulubionej zastawie stołowej, np. Ambition.
Ocena: 5.0/5. Oddano 1 głos.
Please wait...