Gofry kojarzą się głównie z wakacjami nad morzem – tłumy turystów przechadzają się po molo, zajadając się nimi z ochotą. Tam popularna jest wersja na słodko, z bitą śmietaną i owocami. Dziś poznaj przepis na gofry wytrawne, lekko słone i ziołowe, z jajkiem sadzonym i guacamole. Gofry na słono z jajkiem to pomysł na fantastycznie, pożywne śniadanie!

Przepis na gofry wytrawne można łączyć z wieloma dodatkami, jak salsa czy wędliny. Według mnie najsmaczniejsze są jednak z jajkami i awokado – chrupiące ciasto doskonale uzupełnia lejące żółtko i orzeźwiający smak owocu. Jajko przygotowałam w fantastycznej formie do jajek sadzonych, ponieważ wygląd posiłków jest dla mnie równie ważny, co ich smak!

Reklama



Do wykonania przepisu wykorzystałam formę do jajek sadzonych Mastrad oraz gofrownicę. Do prezentacji użyłam talerza deserowego Affek Design.

Ocena: 3.8/5.
Please wait...