Ryż z warzywami w wersji wege to danie, które doskonale nadaje się na lekki obiad. Jak zrobić taki przysmak? W bardzo łatwy i prosty sposób. Poznaj przepis na ryż z różnymi warzywami – kolorową papryką, marchewką, porem i kalafiorem. Potrawa zachwyca wyjątkowym smakiem w swojej prostocie składników i wykonania.

Ryż z warzywami to danie, które jest niezwykle proste w przygotowaniu. Można je modyfikować według własnego gustu kulinarnego, wymieniając warzywa na takie, które naprawdę lubimy. Z łatwością też możemy to danie urozmaicać, dodając za każdym razem innych, najlepiej sezonowych, warzyw, dzięki czemu nigdy nam się nie znudzi. Eksperymentować można też z przyprawami, które z pewnością podkręcą nieco smak tego dania.

Reklama

Przepis na ryż z warzywami wege

Kolorowe warzywa krojone ostrym nożem szefa kuchni Tescoma na praktycznej, drewnianej desce do krojenia Practic.

Prosty ryż z warzywami wege na obiad

Danie zaserwowane na talerzu z kompletu naczyń Bormioli Rocco.

Ocena: 3.7/5.
Please wait...