Przepis na wegańskie naleśniki na słono z pieczarkami, cebulą i mocnymi przyprawami to świetny pomysł na pożywny obiad i na kolację. Wytrawne naleśniki wegetariańskie są lekkie, a zarazem bardzo sycące. Usmażone na nieprzywierającej patelni nie ociekają tłuszczem. Jak zrobić takie naleśniki na słono z pieczarkami? Zapraszam na przepis wege!

Naleśniki można jeść na wiele różnych sposobów. Chyba nikt z nas nie oprze się naleśnikom z owocami, bitą śmietaną, dżemem czy kremem czekoladowym. Uwielbiamy naleśniki na słodko i często serwujemy je na deser. Warto jednak pamiętać o tym, że równie dobrze smakują w wersji wytrawnej np. z warzywami i świetnie sprawdzą się na obiad lub kolację.

Reklama

Smażąc naleśniki warto pamiętać o tym, żeby użyć dobrej patelni z nieprzywierającą powłoką. Zanim wylejemy na patelnię pierwszą porcję ciasta, musimy ją bardzo mocno rozgrzać, dzięki temu pierwszy naleśnik się do niej nie przyklei.

Przepis na naleśniki z pieczarkami i cebulą

Gotowe naleśniki z pieczarkami i cebulką najlepiej jeść od razu na ciepło. Dobrze smakują też z ciepłym sosem pomidorowym, koperkowym i innego rodzaju dipami.Naleśniki wytrawne z pieczarkami i cebulą z patelni



Reklama

Patelnia z powłoką nieprzywierającą pozwala wysmażyć cienkie naleśniki bez przypalania.

No votes yet.
Please wait...