Poznaj przepis na orzeźwiający tort z serkiem mascarpone z lekko kwaśną cytryną, przełamaną słodkimi borówkami. To oryginalny pomysł na elegancki torcik dla gości – doskonale prezentuje się na stole… i doskonale smakuje!

Miękki, własnoręcznie wykonany biszkopt to podstawa tego wypieku. Unosi równie lekki, ożywczy cytrusowy krem, a wszystko wieńczy schłodzona galaretka ze świeżymi borówkami. Wszystko komponuje się pięknie – spójrzcie zresztą na zdjęcia. Mam nadzieję, że zachęcą Was do spróbowania swoich sił i spędzenia chwili w kuchni. Smacznego!

Reklama

Do wykonania przepisu wykorzystałam tortownicę z wyjmowanym dnem  Florina Likoris 26 cm. Cytrynowy tort z borówkami wyśmienicie prezentuje się na metalowej paterze na ciasto Birmann Cake Couture, a smakuje jeszcze lepiej na porcelanowym talerzyku Mariapaula z linii Geometria Złota.

Poznaj przepis na orzeźwiający tort z serkiem mascarpone z lekko kwaśną cytryną, przełamaną słodkimi borówkami. To oryginalny pomysł na elegancki torcik dla gości - doskonale prezentuje się na stole... i doskonale smakuje!  Do wykonania przepisu wykorzystałam tortownicę z wyjmowanym dnem Florina Likoris 26 cm. Cytrynowy tort z borówkami wyśmienicie prezentuje się na metalowej paterze na ciasto Birmann Cake Couture, a smakuje jeszcze lepiej na porcelanowym talerzyku Mariapaula z linii Geometria Złota.

 

No votes yet.
Please wait...