Łódeczki z ziemniaków najlepiej smakują tuż po wyjęciu z piekarnika – na gorąco, koniecznie w gronie przyjaciół oraz towarzystwie zimnego piwa! To doskonała przekąska na imprezę, a zwłaszcza do wspólnego oglądania meczu. Sprawdzi się także jako dodatek do obiadu. Poznaj przepis na łódeczki ziemniaczane z serem i boczkiem!

Te łódeczki na pewno sprawią wszystkim gościom uciechę. Szybko sycą, są pikantne i gorące, doskonale komponują się z zimnym jasnym piwem. Odkąd zrobiłam je pierwszy raz dla przyjaciół, serwuję je zawsze podczas niezobowiązujących spotkań 🙂 Smacznego!

Reklama

Amerykańskie potato skins

Oryginalny przepis na łódeczki ziemniaczane pochodzi z lat siedemdziesiątych ze Stanów Zjednoczonych. Aby je wykonać, skorzystałam z żeliwnej patelni, która długo trzyma ciepło i pozwala utrzymać łódeczki z odpowiedniej temperaturze przez dłuższy czas.


Reklama

Ocena: 5.0/5.
Please wait...