Kotlet schabowy jest znany w każdym polskim domu. Myślę, że niejedna osoba cały tydzień z tęsknotą czeka na niedzielne odwiedziny u babci i skosztowanie tego pysznego dania. Jeśli wasze próby odtworzenia babcinych schabowych kończą się fiaskiem, mam dla Was ratunek – przepis na kotlety schabowe w panierce moczone w mleku.

Moczenie mięsa w mleku sprawi, że stanie się ono niezwykle delikatne. Cebula zapewni jeszcze lepsze doznania smakowe. To, o czym należy pamiętać podczas robienia kotletów schabowych, to grubość panierki – nie możemy przesadzić, zwłaszcza z ilością bułki tartej. Wchłania ona tłuszcz z patelni, a tym samym podnosi kaloryczność posiłku. Z czym podawać kotlet schabowy? Z pewnością doskonale znacie odpowiedź na to pytanie – z ziemniakami, kapustą zasmażaną lub mizerią czy buraczkami.

Reklama

Co może Ci się przydać?

Ocena: 3.0/5.
Please wait...