Status zamówienia Schowek () Zaloguj się Koszyk
Mój koszyk
Do darmowej dostawy brakuje jeszcze zł
    Odpowiemy w ciągu 24h

    Patelnie Zwieger

    Wybór patelni nie powinien być przypadkowy. Dlaczego? Ponieważ odpowiednio dobrane naczynia do smażenia umożliwią nam na komfortowe, szybkie i sprawne przyrządzanie posiłków. Bez nadmiernego użycia tłuszczu i przypalania potraw. Na taki komfort pozwolą nam właśnie patelnie Zwieger – dostępne w różnych seriach, o różnym przeznaczeniu i wykonane z różnych materiałów. Co je łączy? Wszystkie z nich wykonane są z odlewanego aluminium i pokryte są wysokiej jakości powłokami nieprzywierającymi, które pozwalają smażyć posiłki na małej ilości tłuszczu i chronią składniki przed przypalaniem. Każda Patelnia Zwieger posiada aluminiowy korpus, który jest lekki i szybko się nagrzewa. Aluminium znakomicie przewodzi ciepło, skracając czas przyrządzania posiłków. Może być to klasyczna patelnia Zwieger, o uniwersalnym zastosowaniu, głęboki wok do dań kuchni azjatyckiej lub patelnia grillowa Zwieger z żeberkową powierzchnią. Każda seria to inne, charakterystyczne właściwości patelni. Patelnie Zwieger White Stone i Zwieger Practi Plus to patelnie granitowe, Zwieger Diamond – teflonowe, Zwieger Titan – tytanowe, a Zwieger Obsidian – patelnie pokryte powłoką non-stick Greblon® C3+. Oprócz swoich niewątpliwych właściwości użytkowych, naczynia te wyróżniają się także eleganckim wyglądem. Warto zaznaczyć, że marka zadbała o to, by każda patelnia Zwieger była dostosowana do działania na każdej kuchence – zarówno na gazie, jak i na indukcji. Naczynia zostały wyposażone także w uchwyt typu soft-touch, czyli taki pokryty antypoślizgowym materiałem, zapewniającym pewny chwyt, nawet wilgotną dłonią. Jak widać, wszystkie zastosowane rozwiązania sprawiają, że patelnie Zwieger to przemyślane i dopracowane w każdym calu naczynia do smażenia przeróżnych potraw.

    Znaleziono 19 produktów
    Sortuj:
    Marka

    Typ kuchenki
    Seria
    kolor
    Średnica
    Powłoka wewnątrz
    Specjalne
    Trwa wczytywanie produktów...

    Patelnie Zwieger – jakie wybrać?

     

    Patelnia ZWIEGER White StonePatelnia jest obok garnków jednym z najważniejszych akcesoriów, w jakie powinna być wyposażona kuchnia, w której chcemy codziennie przygotowywać posiłki. Wybór kuchennego sprzętu nie jest jednak wcale taki prosty. Dobra patelnia musi być przede wszystkim wytrzymała i funkcjonalna. Wybór jest duży, dobrze jednak stawiać na marki o ugruntowanej pozycji na rynku, które oferują sprzęt najwyżej jakości. Taką firmą jest Zwieger. Patelnie Zwieger są praktyczne, wykonane ze świetnych materiałów i zaprojektowane tak, by komfort ich używania był na jak najwyższym poziomie. Jaka patelnia Zwieger będzie najlepsza dla Ciebie? Patelnie Zwieger Obsidian, Zwieger White Stone, a może z zupełnie innych serii? Taka klasyczna, głęboka, czy patelnia grillowa Zwieger? Poniższy poradnik pomoże Ci w podjęciu ostatecznej decyzji.

     

    Patelnia Zwieger o różnym przeznaczeniu

     

    Firma Zwieger oferuje patelnie produkowane z różnych materiałów i przeznaczone do przygotowywania konkretnych posiłków. Różnią się one także kształtem i wielkością, co w wielu przypadkach ma kluczowe znaczenie. Każda patelnia Zwieger ma na celu sprostać oczekiwaniom nawet najbardziej wymagających użytkowników, dlatego projektanci cały czas pracują nad najlepszymi rozwiązaniami konstrukcyjnymi i dobierają wysokiej jakości materiały, których właściwości przekładają się później na proces smażenia i przygotowywania posiłków.

     

    1) Uniwersalne, klasyczne patelnie Zwieger - Najczęściej poszukiwaną i najbardziej pożądaną w kuchni patelnią jest oczywiście ta, która ma szerokie zastosowanie i na której smażyć można różne produkty – zarówno jajecznicę czy naleśniki, jak i warzywa oraz różnego rodzaju mięsa. Uniwersalna patelnia powinna posiadać nieprzywierającą powierzchnię, ergonomiczny uchwyt, lekką konstrukcję, by ułatwiać jej przenoszenie i podnoszenie oraz wielkość dobraną do naszych potrzeb. Uniwersalne patelnie Zwieger mają różne średnice: 20, 24 i 28 cm. Ich powierzchnia przeciwdziała przywierania jedzenia i tym samym jego przypalaniu.

     

    2) Patelnia grillowa Zwieger - to świetna opcja dla osób, które dbają o swoje zdrowie i zbilansowaną dietę. Dietetycy już od dawna polecają grillowane dania ze względu na fakt, że są one dużo bardziej dietetyczne. Wszystko dlatego, że do smażenia na patelni grillowej Zwieger nie potrzeba dużo tłuszczu, a ponadto wytapia się on z produktów i trafia w rowki żłobień, które posiada naczynie. Tłuszcz nie ma dzięki temu kontaktu z przygotowywanym jedzeniem i nie trafia na nasz talerz.

     

    3) Zwieger patelnia typu wok - jest znacznie głębsza, jej ścianki są wyższe, a dno jest bardziej zaokrąglone. Na takich patelniach można przygotowywać nie tylko dania azjatyckie, ale też różne inne dania warzywne i mięsne. Wok służy przy tym nie tylko do smażenia, ale także duszenia potraw. Patelnia spełni również oczekiwania miłośników smażenia na głębokim oleju.

     

    Patelnia granitowa Zwieger Practi PlusZwieger - patelnie z różnymi powłokami

     

    Powłoka pokrywająca wnętrze patelni ma niebagatelnie znacznie. Materiał, z jakiego jest wykonana, wpływa na trwałość sprzętu, inne jego właściwości oraz cenę. Powłoka ma znaczenie, ponieważ przeciwdziałać powinna przywieraniu się jedzenia do powierzchni oraz oddziela smażone produkty od aluminium, z którego często produkuje się korpusy naczyń.

     

    1) Patelnia granitowa Zwieger - cechuje się bardzo dużą odpornością na różnego rodzaju uszkodzenia, np. wynikające z używania na powierzchni patelni ostrych akcesoriów. Jest to patelnia bardzo trwała, a ultramocna powierzchnia sprawa, że jedzenie do niej nie przywiera. Jej cechą charakterystyczną jest także niezwykły, oryginalny wygląd. To patelnie Zwieger White Stone i Zwieger Practi Plus.

     

    2) Patelnie nieprzywierające z powłoką Greblon C3+ - marka Zwieger produkuje wiele ze swoich naczyń w oparciu o system z powłoką Greblon C3+. Patelnia aluminiowa z taką powierzchnią posiada kilka warstw: warstwę podkładową odporną na ścieranie, powłokę zabezpieczającą ceramiczną, która stanowi dodatkowe wzmocnienie naczynia oraz powłokę zewnętrzną o właściwościach nieprzywierających. Patelnie Zwieger z powłoką Greblon C3+ nie mają substancji szkodliwych dla zdrowia: związków kadmu, ołowiu i PFOA. Znajdziesz je w kolekcji patelni Zwieger Obsidian.

     

    3) Patelnia teflonowa Zwieger - cechuje się wysoką odpornością na wysokie temperatury. Dobrej jakości teflon sprawia, że różnego typu produkty nie przywierają do powierzchni, a dania są smaczne i do ich przygotowania nie trzeba używać dużej ilości tłuszczu. Należy jedynie pamiętać o tym, by delikatnie obchodzić się z patelnią teflonową – jest ona znacznie mniej odporna na zarysowania, dlatego zaleca się stosowanie podczas smażenia i mieszania produktów akcesoriów silikonowych lub drewnianych. Będzie to patelnia Zwieger Diamond.

     

     

    4) Patelnie tytanowe Zwieger - marka produkuje niezwykle wytrzymałe na uszkodzenia i odkształcenia patelnie tytanowe z serii Zwieger Titan. Ich korpus zbudowany jest z aluminium, jednak wnętrze pokrywa powłoka tytanowa, umożliwiająca zdrowe i beztłuszczowe smażenie. Jest to idealny wybór dla osób, które lubią produkty trwałe, spełniające swoje zadania przez lata.

     

    Patelnie Zwieger White Stone, Obsidian, a może Diamond? Popularne serie

     

    Patelnia Zwieger ObsidianZwieger Obsidian i powłoka Greblon C3+

     

    Patelnia Zwieger Obsidian wykonana jest z odlewanego aluminium, które jest lekkie i szybko się nagrzewa. Wewnątrz patelnia pokryta jest innowacyjną powłoką Greblon C3+. Zwieger Obsidian ma bardzo szerokie, uniwersalne przeznaczenie – można na niej smażyć różne dania bez obaw o ich przypalenie. Wewnątrz wbudowany jest dysk aluminiowy, dzięki któremu patelnia szybciej się nagrzewa i ogranicza się zużycie energii. Patelnia tego typu nadaje się do różnych typów kuchenek, w tym kuchenki indukcyjnej. Naczynia mają wykonane z tworzywa sztucznego, wygodne rączki i są dostępne w różnych wielkościach. Największa jest patelnia Zwieger 28 cm. Seria to klasyczne, uniwersalne naczynia do smażenia, ale również patelnia grillowa Zwieger z charakterystyczną żeberkową powierzchnią.

     

    Zwieger Practi Plus - patelnie z powłoką granitową

     

    Patelnia Zwieger Practi Plus służy do przygotowywania różnorodnych potraw. Jej korpus wykonany jest z aluminium. Patelnia posiada trzywarstwową powłokę granitową Marble Stone o funkcji nieprzywierającej, która wykonana została w technologii forged, polegającej na tłoczeniu naczyń na gorąco. Powłoka ma zwiększoną wytrzymałość i odporność na zarysowania. Z zewnątrz patelnia pokryta jest silikonowym lakierem żaroodpornym. Uchwyt nie nagrzewa się, przez co użytkowanie jest zupełnie bezpieczne i nie grozi poparzeniem. Patelnię używać można na różnych typach kuchenek. Również ta patelnia dostępna jest w kilku różnych wielkościach, z czego największa to patelnia Zwieger 28cm.

     

    Patelnia wok Zwieger White StonePatelnie granitowe Zwieger White Stone 

     

    Ta seria sprzętów powstała w oparciu o system Greblon C3+. Patelnia Zwieger White Stone to więc kolejna propozycja patelni z powłoką granitową, na której można smażyć różne potrawy bez użycia dużej ilości tłuszczu. Wtopiony w jej strukturę krążek indukcyjny świetnie przewodzi i akumuluje ciepło. Zwieger patelnia posiada uchwyt typu soft touch, który podnosi wygodę i bezpieczeństwo użytkowania, przeciwdziałając poparzeniom. Patelnię używać można na różnych typach kuchenek. Z tej serii dostępna jest także patelnia grillowa Zwieger.

     

    Zwieger Titan - patelnie tytanowe

     

    Patelnia Zwieger Titan posiada aluminiowy, tłoczony na gorąco korpus. Naczynie jest wewnątrz pokryte czterowarstwową powłoką, która w swoim składzie zawiera tytan, podnoszący wytrzymałość patelni o 400% w stosunku do zwykłych patelni. Dno wykonano w technologii Double Impact Bottom, gdzie łączy się ze sobą dwa dyski stalowe z aluminiowym dnem, dzięki czemu naczynie szybko i równomiernie się nagrzewa. Do smażenia jedzenia na patelni Zwieger Titan nie trzeba używać dużo tłuszczu. Dzięki wysokim ściankom można na niej smażyć lub dusić większą ilość jedzenia. Patelnię tytanową Zwieger można używać nie tylko na kuchenkach wszystkich typów, ale też w piekarniku.

     

    Patelnia Zwieger Diamond z powłoką teflonową

     

    Patelnie z tej serii wykonane są z czystego, odlewanego aluminium i posiadają teflonową powłokę Teflon Profile Crocodile Blue. Chociaż patelnie teflonowe są mniej wytrzymałe i odporne niż patelnie z innymi powłokami, ta patelnia Zwieger jest bardzo odporna na zarysowania. Jej trójwarstwowa, nieprzywierająca powierzchnia charakteryzuje się chropowatą strukturą. Wbudowany dysk indukcyjny sprawia, że naczynie szybko i równomiernie się nagrzewa.

    Znane marki
    Szczególnie polecamy
    Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usługi zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce
    +