Dobra zupa serowa podana z grzankami to mój sposób na rozgrzewający posiłek w jesienno-zimowym okresie. Kremowa konsystencja i smak pełen aromatu sprawiają, że zupa z serkiem topionym jest świetnym pomysłem na codzienny, ale i wykwintny obiad. Jej przygotowanie jest niezwykle proste, dlatego zachęcam wszystkim do wypróbowania przepisu. Pokażę Ci, jak zrobić zupę serową, która zachwyci gości i domowników.

Ser to taki składnik, którego dodatek sprawia, że danie od razu spakuje lepiej! Pizza, burgery, zapiekanki makaronowe, przekąski z ciasta francuskiego – to tylko niektóre potrawy, do których z lubością dodaję ser. Oczywiście w rozsądnych ilościach. Kwintesencją serowych przysmaków jest z pewnością zupa krem serowa, przygotowana z serka topionego i gotowana na rosole. Jej kremowa konsystencja doskonale komponuje się z chrupiącymi grzankami czy diablotkami z ciasta francuskiego. Zapraszam Cię na przepis na dobrą i łatwą zupę serową, a dokładniej na serowo-cebulową.

Reklama

Co będzie Ci potrzebne?

Zupa serkowa jest bardzo prosta w przygotowaniu, ale dobrze jest zaopatrzyć się w potrzebne do jej przygotowania akcesoria:

Zupa serowa z serków topionych - przepis


Serki topione powinny całkowicie rozpuścić się podczas gotowania, ale dla bardziej kremowej konsystencji możesz zblendować składniki.

Ocena: 3.6/5. Oddano 123 głosy.
Please wait...