Zupa meksykańska z mięsem mielonym, kukurydzą, czerwoną i białą fasolą to nie lada gratka dla amatorów pikantnych i sycących dań. Wieprzowo-wołowe pulpeciki sprawiają, że danie jest naprawdę konkretne, dlatego będzie świetnym pomysłem na obiad. Odpowiednio dobrane przyprawy dodają zupie niepowtarzalnego smaku, pikantności i rozgrzewających właściwości.

Przepis na zupę meksykańską z klopsikami odkryłam niedawno, ale od tamtego momentu przygotowałam ją już wiele razy. Uwielbiam! Za to, że jest lekko pikantna, a przede wszystkim, że jest bardzo sycąca. Taka meksykańska zupa z pulpetami przypadnie do gustu miłośnikom meksykańskiej kuchni, dań mięsnych i ostrych potraw. Danie o bardzo ciekawym smaku, z dużą ilością różnych składników oraz przypraw – z pewnością może stanowić danie główne. Polecam podawać ją z grzankami lub świeżym pieczywem pszennym czy razowym. Zapraszam na przepis!

Reklama

Co może Ci się przydać?

Warto samodzielnie mielić mięso w domu, masz wtedy pewność, co do jego jakości. Pomoże Ci w tym maszynka do mielenia mięsa. Taki sprzęt okaże się przydatny także przy mieleniu ziemniaków na kopytka. 🙂 Nieodzowna okaże się również patelnia z powłoką nieprzywierającą, na której usmażyć pulpeciki tylko na niewielkiej ilości oleju. To do dzieła!

Ocena: 3.6/5.
Please wait...