Boeuf Strogonow to danie znane na szeroką skalę. W Polsce zwykło nazywać się tę potrawę po prostu strogonowem. Dostępna w wielu restauracjach, serwowana w wielu domach. Każdy przyrządza ją na swój sposób. W dzisiejszym wpisie znajdziecie prosty przepis na strogonow wołowy z pieczarkami.

Podstawą tej potrawy są pieczarki oraz wołowina. Eksperymentując z przepisem, tych dwóch składników nie powinniśmy pomijać, ponieważ danie straci swój niepowtarzalny charakter. Strogonow jest nie tylko aromatyczny i smaczny, ale przede wszystkim sycący – to idealne danie na obiad. Świetnie komponuje się między innymi z kluseczkami francuskimi lub ziemniakami. Ponadto, warto wspomnieć, iż do takiego posiłku pasuje wino czerwone dobrze zbudowane lub czerwone wzmacniane.
Do dzieła! ?

Reklama

Dowiedz się więcej o dobieraniu win do potraw z naszego wpisu: Jakie wino do czego, czyli jak dobrać wino do potrawy?

To może Ci się przydać:

No votes yet.
Please wait...