W sposób tradycyjny zupy gotujemy około 2 h. Dla porównania w szybkowarze skrócimy ten czas do zaledwie 30 minut.

Tak szybko przygotujemy w szybkowarze np. Marki Tescoma zupę warzywną, krupnik, barszcz czerwony i wiele innych pysznych zup.

Reklama

Jak ugotować smaczną zupę w szybkowarze? 

  1. Mięso wkładamy do szybkowaru i zalewamy odpowiednią ilością wody.
  2. Pozostawiamy szybkowar Tescoma otwarty żeby zagotować wodę znajdującą się w środku.
  3. W trakcie gotowania zdejmujemy osad powstały z gotowania mięsa (tak zwane szumowiny).
  4. Następnie obieramy warzywa i wkładamy je oraz inne składniki (jak np. kasza w przypadku krupnika) do szybkowaru.
  5. Dodajemy niezbędne przyprawy.
  6. Zamykamy szczelnie szybkowar zgodnie z zaleceniami producenta.
  7. Ustawiamy odpowiednie ciśnienie na szybkowarze Tescoma i wstawiamy go na palnik lub płytę grzewczą.
  8. W chwili gdy z urządzenia zaczyna wydobywać się para, zaczynamy odliczać czas: 30 minut.
  9. Gdy czas gotowania upłynie – otwieramy szybkowar.
  10. Sprawdzamy smak naszej zupy i ewentualnie doprawiamy do smaku.
  11. Jeśli chcemy zjeść zupę krem to należy całość zblenderować. W przypadku zup typu pomidorówka musimy pamiętać o oddzielnym ugotowaniu makaronu.

Smacznego!

No votes yet.
Please wait...