Status zamówienia Schowek () Zaloguj się Koszyk
Mój koszyk
Do darmowej dostawy brakuje jeszcze zł
Odpowiemy w poniedziałek

Japońskie noże kuchenne

Znaleziono 26 produktów
Sortuj
Marka

kolor
Seria
Rodzaj
Długość ostrza
Materiał ostrza
Zastosowanie
Typ
Cechy noży
Zestaw
Rękojeść
Rodzaj stali
Specjalne
Akcesoria grillowe i na imprezę w ogrodzie
SATAKE Cutlery Mfg Aogami Pro 24 cm - nóż japoński Sashimi Yanagiba ze stali węglowej

SATAKE Cutlery Mfg Aogami Pro 24 cm - nóż japoński Sashimi Yanagiba ze stali węglowej

Wysyłka we wtorek 17.06
1199.90 zł
SATAKE Misaki 20 cm - nóż japoński Sashimi Yanagiba ze stali nierdzewnej

SATAKE Misaki 20 cm - nóż japoński Sashimi Yanagiba ze stali nierdzewnej

Wysyłka we wtorek 17.06
139.90 zł
SATAKE Cutlery Mfg S/D SK-5 21 cm - nóż japoński Yanagi Sashimi ze stali węglowej

SATAKE Cutlery Mfg S/D SK-5 21 cm - nóż japoński Yanagi Sashimi ze stali węglowej

Wysyłka we wtorek 17.06
398.90 zł
wysprzedaz
SATAKE Cutlery Mfg Shirogami 27 cm - nóż japoński Yanagiba ze stali węglowej

SATAKE Cutlery Mfg Shirogami 27 cm - nóż japoński Yanagiba ze stali węglowej

Wysyłka w poniedziałek 16.06
447.84 zł
688.90 zł
TOJIRO Satake Aogami Pro 27 cm - nóż japoński Sashimi Yanagiba ze stali wysokowęglowej

TOJIRO Satake Aogami Pro 27 cm - nóż japoński Sashimi Yanagiba ze stali wysokowęglowej

Wysyłka we wtorek 17.06
1399.90 zł
SATAKE Masamune 20,5 cm - nóż japoński Sashimi ze stali nierdzewnej

SATAKE Masamune 20,5 cm - nóż japoński Sashimi ze stali nierdzewnej

Wysyłka we wtorek 17.06
149.90 zł
TOJIRO Shirogami 30 cm - nóż japoński Sashimi ze stali węglowej

TOJIRO Shirogami 30 cm - nóż japoński Sashimi ze stali węglowej

Wysyłka we wtorek 17.06
988.90 zł
SATAKE Sword Smith Black 21 cm - nóż japoński Sashimi Yanagiba ze stali nierdzewnej

SATAKE Sword Smith Black 21 cm - nóż japoński Sashimi Yanagiba ze stali nierdzewnej

Wysyłka we wtorek 17.06
198.90 zł
SATAKE Satoru 21 cm - nóż japoński Sashimi ze stali nierdzewnej

SATAKE Satoru 21 cm - nóż japoński Sashimi ze stali nierdzewnej

Wysyłka we wtorek 17.06
198.90 zł
SATAKE Sword Smith 21 cm - nóż japoński Yanagiba Sashimi ze stali nierdzewnej

SATAKE Sword Smith 21 cm - nóż japoński Yanagiba Sashimi ze stali nierdzewnej

Wysyłka we wtorek 17.06
139.90 zł
SATAKE Saku 21 cm - nóż japoński Yanagiba Sashimi ze stali nierdzewnej

SATAKE Saku 21 cm - nóż japoński Yanagiba Sashimi ze stali nierdzewnej

Wysyłka we wtorek 17.06
119.90 zł
SATAKE S/D 27 cm - nóż japoński Yanagiba Sashimi dla leworęcznych ze stali nierdzewnej

SATAKE S/D 27 cm - nóż japoński Yanagiba Sashimi dla leworęcznych ze stali nierdzewnej

Wysyłka we wtorek 17.06
218.90 zł
SATAKE S/D 21 cm - nóż japoński Yanagiba Sashimi dla leworęcznych ze stali nierdzewnej

SATAKE S/D 21 cm - nóż japoński Yanagiba Sashimi dla leworęcznych ze stali nierdzewnej

Wysyłka we wtorek 17.06
149.90 zł
SATAKE MV Paka 20,5 cm - nóż japoński Yanagiba Sashimi ze stali nierdzewnej

SATAKE MV Paka 20,5 cm - nóż japoński Yanagiba Sashimi ze stali nierdzewnej

Wysyłka we wtorek 17.06
169.90 zł
TOJIRO Shirogami 27 cm - nóż japoński Sashimi ze stali węglowej

TOJIRO Shirogami 27 cm - nóż japoński Sashimi ze stali węglowej

Wysyłka we wtorek 17.06
739.90 zł
KASUMI Tora 24 cm - japoński nóż Yanagiba Sashimi ze stali nierdzewnej

KASUMI Tora 24 cm - japoński nóż Yanagiba Sashimi ze stali nierdzewnej

Wysyłka we wtorek 17.06
359.90 zł
SATAKE Katsu 21 cm - nóż japoński Sashimi ze stali nierdzewnej

SATAKE Katsu 21 cm - nóż japoński Sashimi ze stali nierdzewnej

Wysyłka we wtorek 17.06
198.90 zł
KASUMI Damascus 24 cm - japoński nóż Sashimi ze stali damasceńskiej

KASUMI Damascus 24 cm - japoński nóż Sashimi ze stali damasceńskiej

Wysyłka we wtorek 17.06
1219.90 zł
KASUMI Damascus 21 cm - japoński nóż Sashimi ze stali damasceńskiej

KASUMI Damascus 21 cm - japoński nóż Sashimi ze stali damasceńskiej

Wysyłka we wtorek 17.06
1168.90 zł
wysprzedaz
TOJRO Aogami 30 cm - nóż japoński Yanagiba Sashimi ze stali wysokowęglowej

TOJRO Aogami 30 cm - nóż japoński Yanagiba Sashimi ze stali wysokowęglowej

Wysyłka w poniedziałek 16.06
1487.84 zł
2288.90 zł
SATAKE S/D 27 cm - nóż japoński Yanagiba Sashimi ze stali węglowej

SATAKE S/D 27 cm - nóż japoński Yanagiba Sashimi ze stali węglowej

Wysyłka we wtorek 17.06
198.90 zł
wysprzedaz
SATAKE S/D 21 cm - nóż japoński Yanagiba Sashimi ze stali węglowej

SATAKE S/D 21 cm - nóż japoński Yanagiba Sashimi ze stali węglowej

Wysyłka w poniedziałek 16.06
90.36 zł
139.90 zł
SATAKE Nashiji 21 cm - nóż japoński Yanagi Sashimi ze stali węglowej

SATAKE Nashiji 21 cm - nóż japoński Yanagi Sashimi ze stali węglowej

Wysyłka we wtorek 17.06
189.90 zł
SATAKE Tomoko 20,5 cm - nóż japoński Yanagi Sashimi ze stali węglowej

SATAKE Tomoko 20,5 cm - nóż japoński Yanagi Sashimi ze stali węglowej

Wysyłka we wtorek 17.06
128.90 zł
SATAKE Nashiji 20,5 cm - nóż japoński Yanagi Sashimi ze stali węglowej

SATAKE Nashiji 20,5 cm - nóż japoński Yanagi Sashimi ze stali węglowej

Wysyłka we wtorek 17.06
238.90 zł
TOJIRO Zen 21 cm - nóż japoński Yanagi Sashimi ze stali nierdzewnej

TOJIRO Zen 21 cm - nóż japoński Yanagi Sashimi ze stali nierdzewnej

Wysyłka we wtorek 17.06
539.90 zł
Trwa wczytywanie produktów...

Nóż japoński nakiriNoże kuchenne japońskie – dla miłośników azjatyckiej kuchni!

 

Japońskie noże kuchenne charakteryzują się niezwykłą trwałością oraz precyzją wykonania. Ostrza tych specjalnych narzędzi kuchennych, wykonane ze stali lub ceramiki, wyróżnia wyjątkowa ostrość, a ich rękojeści – doskonałe wyważenie. Tradycyjny nóż japoński to ważny element wyposażenia każdej kuchni, w której królują azjatyckie dania. Jest bardzo wygodny i poręczny, dzięki czemu z łatwością pokroimy szynkę lub inne mięso, poszatkujemy warzywa i twarde owoce. Precyzyjnie podzielimy na równe części przygotowane w domu sushi. Klasyczne noże japońskie posiadają specyficzny kształt, z prostą krawędzią tnącą oraz zaokrąglonym, łukowatym grzbietem. Wysokiej klasy noże japońskie kuchenne, takich renomowanych marek jak Global, Kasumi, Kyocera czy Tojiro, to doskonałe narzędzia dla profesjonalnych kuchmistrzów, ale i amatorów gotowania! Dzięki niezwykłej ostrości i precyzyjności, jaką wyróżniają się japońskie noże kuchenne, we własnej kuchni poczujesz się jak w prawdziwej restauracji! Pamiętaj, że do ostrzenia japońskich noży niezbędne będą odpowiednio dostosowane do tego ostrzałki kuchenne!

 

Jakie japońskie noże kuchenne możemy wybrać?

 

Szeroka gama produktów dostępna w naszym sklepie zaspokoi potrzeby świeżo upieczonych kucharzy, jak i profesjonalistów, którzy oczekują najwyższej jakości narzędzi do pracy w kuchni. Noże japońskie kuchenne są bowiem różnie profilowane, dostępne z gładkimi ostrzami lub posiadające specjalne ząbki na krawędzi, zaokrąglone czy odpowiednio wygięte, sprawdzą się w każdej kuchni. Japońskie noże kuchenne możemy podzielić na te tradycyjne oraz te stanowiące nieco zmodyfikowane odpowiedniki europejskich ostrz. Możemy dokonać podziału także na materiał wykonania oraz przeznaczenie. Ale o tym wszystkim dowiesz się poniżej.

 

ZWIEGER Practi Plus czarny 17 cm - nóż santoku ze stali nierdzewnejRóżne noże japońskie kuchenne

 

Deba – tradycyjny nóż japoński wyróżniający się dość solidną konstrukcją. Typowa długość ostrza Deba wynosi 16-20 cm. Gruba i ciężka klinga sprawia, że tego typu japońskie noże kuchenne doskonale nadają się do obróbki surowych ryb, a niekiedy i drobiu.

 

Nakiri – nóż japoński będący dwustronnie ostrzoną odmianą noża Usuba. Swoim kształtem jest zbliżony do tasaka, ponieważ nie posiada czubka, ale prostą krawędź tnącą. Tym, co odróżnia go od tasaka jest węższe, delikatniejsze ostrze, świetnie nadające się do siekania warzyw i owoców czy krojenia produktów na cienkie plasterki.

 

Santoku – czyli japoński nóż szefa kuchni, stanowiący azjatycki odpowiednik dla noża europejskiego. Ma bardzo uniwersalny wymiar. Posłuży do krojenia mięs, ryb i warzyw. Wyróżnia się ostrzem o długości kilkunastu centymetrów, a także szeroką klingą z nieco obniżonym czubkiem, którym zgnieciemy ząbki czosnku. Ostry, lekki i cienki. Tego typu japońskie noże Santoku sprawdzą się w każdej kuchni.

 

Tako – zwany także Takohiki. Noże japońskie kuchenne typu Tako nie posiadają spiczastego czubka. Koniec ostrza tworzy kąt prosty z krawędzią tnącą, co ułatwia przenoszenie na nim kawałków pokrojonego akurat produktu. Tradycyjnie nóż japoński Tako przeznaczony jest do krojenia ośmiornic.

 

Yanagi  – noże japońskie kuchenne Yanagiba stanowią podstawowe narzędzie sushi-mistrzów. Wyróżniają się długim i wąskim ostrzem ze szlifem jednostronnym. Yanagi służy do przygotowywania sushi, ale i do filetowania ryb.

 

Noże japońskie kuchenne kute, dostępne w naszej ofercie, przeznaczone są do różnego rodzaju czynności kuchennych. Znajdziemy ostrza uniwersalne, doskonałe do krojenia warzyw, owoców i mięsa, ale również wyszukamy japońskie noże kuchenne o konkretnym przeznaczeniu – tasak do cięcia mięsa z kością, nóż japoński do filetowania, ostrze do krojenia chleba, szatkowania warzyw czy zgniatania czosnku.

 

Noże japońskie ceramiczneJapońskie noże ceramiczne, a może stalowe?

 

W naszej ofercie dostępne są nie tylko noże kuchenne japońskie kute ze stali, ale również japońskie noże ceramiczne, ustępujące swoją twardością jedynie diamentowi. Jedne i drugie cieszą się sporą popularnością, dlatego warto przyjrzeć im się bliżej.

 

Noże japońskie stalowe – takie noże japońskie wykonuje się z różnego rodzaju stali, wykazującej dane właściwości. Może być to stal nierdzewna, chirurgiczna, węglowa, wysokowęglowa, chromowo-wanadowa, damasceńska czy molibdenowo-wanadowa. W zależności od jej typu ostrze wykazuje daną odporność na uszkodzenia mechaniczne, zarysowania, rdzewienie i tępienie. Stalowe japońskie noże kuchenne dostępne są w naprawdę szerokiej ofercie rożnych marek. Będą do noże japońskie Global, Satake, Tojiro, a nawet Fissler i Jopseh Joseph.

 

Japońskie noże ceramiczne – to noże posiadające ostrza wykonane ze szlachetnej ceramiki, bardzo twardej i zapewniającej wyjątkową trwałość. Ceramika jest naturalnym materiałem, dlatego cieszy się sporą popularnością. Warto zaznaczyć, że noże ceramiczne są całkowicie obojętne chemicznie i mogą być stosowane nawet przez osoby uczulone na nikiel. Nie zmieniają smaku ani zapachu przyrządzanych posiłków. Poza tym takie noże japońskie kuchenne są dość lekkie i prezentują się niezwykle elegancko! Ich klingi na długo zachowują ostrość i co najważniejsze – nigdy nie rdzewieją!

 

Zestaw noży japońskichZ uwagi na to, że są tak twarde, że ustępują jedynie diamentom, do ich ostrzenia należy wykorzystywać specjalne ostrzałki diamentowe, przeznaczone do ostrzenia noży japońskich. Japońskie noże ceramiczne oferują takie marki jak Kasumi i Kyocera.

 

Noże kuchenne japońskie tytanowe – nie można nie wspomnieć o nożach wyposażonych w tytanowe ostrza. Tytan to materiał twardy, wytrzymały, odporny na odkształcenia i wysokie temperatury. Noże japońskie tytanowe, podobnie jak te ze stali nierdzewnej, nie są podatne na uszkodzenia, ale są za to od nich lżejsze. Odpowiednio użytkowane i pielęgnowane będą służyły w naszej kuchni przez lata. Warte polecenia są w szczególności tytanowe japońskie noże kuchenne Kasumi Titanium.

 

Zestaw noży japońskich

 

A może zainteresuje Cię zestaw japońskich noży kuchennych? Noże umieszczone w drewnianym bloku warto ustawić na kuchennym blacie, by były zawsze pod ręką, a jednocześnie stanowiły niewątpliwą ozdobę kuchni. Zamiast kompletować samodzielnie różne rodzaje noży, możesz od razu wybrać zestaw noży japońskich z ostrzami przeznaczonymi do różnych zadań - krojenia, obierania, szatkowania, plastrowania czy filetowania. W zestawie dostępne są zarówno noże japońskie ze stalowymi ostrzami, jak i z tymi ceramicznymi.

 

A jeśli szukasz dobrego pomysłu na prezent dla miłośnika azjatyckiej kuchni, postaw na komplet noży zamkniętych w eleganckim, drewnianym pudełku, wyścielonym miękkim materiałem. Taki podarek z pewnością zrobi wrażenie!

Znane marki
Szczególnie polecamy