Status zamówienia Schowek () Zaloguj się Koszyk
Mój koszyk
Do darmowej dostawy brakuje jeszcze zł
    Odpowiemy w poniedziałek

    Japońskie noże kuchenne

    Znaleziono 455 produktów
    Sortuj:
    Marka

    Długość ostrza
    Rodzaj
    Seria
    Typ
    Materiał
    Specjalne
    Zestawy prezentowe na Gwiazdkę
    WMF Grand Gourmet 18 cm - nóż Santoku ze stali damasceńskiej

    WMF Grand Gourmet 18 cm - nóż Santoku ze stali damasceńskiej

    Wysyłka w środę 30.11
    465.90 zł
    TESCOMA Presto 20 cm - nóż Santoku ze stali nierdzewnej

    TESCOMA Presto 20 cm - nóż Santoku ze stali nierdzewnej

    Wysyłka jutro
    34.90 zł
    Nóż szefa kuchni ze stali nierdzewnej SATAKE SATORU AIR HOLES CZARNY 18 cm

    Nóż szefa kuchni ze stali nierdzewnej SATAKE SATORU AIR HOLES CZARNY 18 cm

    Wysyłka w czwartek 01.12
    179.90 zł
    FISKARS Functional Form 14,5 cm czarny - nóż japoński Nakiri do warzyw i owoców ze stali nierdzewnej

    FISKARS Functional Form 14,5 cm czarny - nóż japoński Nakiri do warzyw i owoców ze stali nierdzewnej

    Wysyłka jutro
    91.90 zł
    SATAKE Saku 12 cm czarny - nóż uniwersalny ze stali nierdzewnej

    SATAKE Saku 12 cm czarny - nóż uniwersalny ze stali nierdzewnej

    Wysyłka w czwartek 01.12
    89.90 zł
    ZWIEGER Practi Plus czarny 17 cm - nóż Santoku ze stali nierdzewnej

    ZWIEGER Practi Plus czarny 17 cm - nóż Santoku ze stali nierdzewnej

    Wysyłka jutro
    89.99 zł
    SATAKE Masamune 20,5 cm - nóż Sashimi ze stali nierdzewnej

    SATAKE Masamune 20,5 cm - nóż Sashimi ze stali nierdzewnej

    Wysyłka w czwartek 01.12
    149.90 zł
    Nóż uniwersalny ze stali nierdzewnej SATAKE SATORU CZARNY 13,5 cm

    Nóż uniwersalny ze stali nierdzewnej SATAKE SATORU CZARNY 13,5 cm

    Wysyłka w czwartek 01.12
    139.90 zł
    Nóż do obierania warzyw i owoców ze stali nierdzewnej GLOBAL SERIA GSF MAŁY 5 cm

    Nóż do obierania warzyw i owoców ze stali nierdzewnej GLOBAL SERIA GSF MAŁY 5 cm

    Wysyłka w czwartek 01.12
    199.90 zł
    TESCOMA Azza 18 cm - nóż Santoku ze stali nierdzewnej

    TESCOMA Azza 18 cm - nóż Santoku ze stali nierdzewnej

    Wysyłka jutro
    134.90 zł

    Wysyłka w czwartek 01.12
    487.90 zł

    Wysyłka w czwartek 01.12
    544.90 zł

    Wysyłka w czwartek 01.12
    678.90 zł

    Wysyłka w czwartek 01.12
    544.90 zł

    Wysyłka w czwartek 01.12
    1051.90 zł

    Wysyłka w czwartek 01.12
    487.90 zł

    Wysyłka w czwartek 01.12
    324.90 zł

    Wysyłka w czwartek 01.12
    554.90 zł

    Wysyłka w czwartek 01.12
    487.90 zł

    Wysyłka w czwartek 01.12
    487.90 zł

    Wysyłka w czwartek 01.12
    544.90 zł

    Wysyłka w czwartek 01.12
    640.90 zł

    Wysyłka w czwartek 01.12
    640.90 zł

    Wysyłka w czwartek 01.12
    719.90 zł

    Wysyłka w czwartek 01.12
    1419.90 zł

    Wysyłka w czwartek 01.12
    1419.90 zł
    MIYABI 5000MCD 24 cm - nóż Gyutoh ze stali nierdzewnej

    MIYABI 5000MCD 24 cm - nóż Gyutoh ze stali nierdzewnej

    Wysyłka w czwartek 01.12
    2709.00 zł
    Nóż Santoku ze stali nierdzewnej KONIGHOFFER BLAKE 17 cm

    Nóż Santoku ze stali nierdzewnej KONIGHOFFER BLAKE 17 cm

    Wysyłka w czwartek 01.12
    21.90 zł
    ZWILLING All Star 2 szt. - noże do warzyw i owoców ze stali nierdzewnej

    ZWILLING All Star 2 szt. - noże do warzyw i owoców ze stali nierdzewnej

    Wysyłka jutro
    449.00 zł
    GLOBAL GSF-18 4 cm - nóż do homara/kraba ze stali nierdzewnej

    GLOBAL GSF-18 4 cm - nóż do homara/kraba ze stali nierdzewnej

    Wysyłka w czwartek 01.12
    169.90 zł
    TOJIRO Atelier Forged VG-10 15 cm - nóż uniwersalny ze stali nierdzewnej

    TOJIRO Atelier Forged VG-10 15 cm - nóż uniwersalny ze stali nierdzewnej

    Wysyłka w czwartek 01.12
    1499.90 zł
    TOJIRO Atelier Forged VG-10 17 cm - nóż Santoku ze stali nierdzewnej

    TOJIRO Atelier Forged VG-10 17 cm - nóż Santoku ze stali nierdzewnej

    Wysyłka w czwartek 01.12
    1599.90 zł
    GLOBAL Sai 19 cm - nóż Santoku ze stali nierdzewnej

    GLOBAL Sai 19 cm - nóż Santoku ze stali nierdzewnej

    Wysyłka w czwartek 01.12
    719.90 zł
    GLOBAL G-80 18 cm - nóż Santoku ze stali nierdzewnej

    GLOBAL G-80 18 cm - nóż Santoku ze stali nierdzewnej

    Wysyłka jutro
    479.90 zł
    TOJIRO Pro VG-10 17 cm - nóż Santoku ze stali nierdzewnej

    TOJIRO Pro VG-10 17 cm - nóż Santoku ze stali nierdzewnej

    Wysyłka w czwartek 01.12
    489.90 zł
    TOJIRO Pro VG-10 18 cm - nóż uniwersalny ze stali nierdzewnej

    TOJIRO Pro VG-10 18 cm - nóż uniwersalny ze stali nierdzewnej

    Wysyłka w czwartek 01.12
    399.90 zł
    TOJIRO Pro VG-10 15 cm - nóż uniwersalny ze stali nierdzewnej

    TOJIRO Pro VG-10 15 cm - nóż uniwersalny ze stali nierdzewnej

    Wysyłka w czwartek 01.12
    349.90 zł
    TOJIRO Pro VG-10 12 cm - nóż uniwersalny ze stali nierdzewnej

    TOJIRO Pro VG-10 12 cm - nóż uniwersalny ze stali nierdzewnej

    Wysyłka w czwartek 01.12
    329.90 zł
    TOJIRO Pro VG-10 16,5 cm - nóż Nakiri ze stali nierdzewnej

    TOJIRO Pro VG-10 16,5 cm - nóż Nakiri ze stali nierdzewnej

    Wysyłka w czwartek 01.12
    489.90 zł
    SATAKE Black Ash 17 cm - nóż Santoku ze stali nierdzewnej

    SATAKE Black Ash 17 cm - nóż Santoku ze stali nierdzewnej

    Wysyłka w czwartek 01.12
    219.90 zł
    SATAKE Black Ash 13,5 cm - nóż uniwersalny ze stali nierdzewnej

    SATAKE Black Ash 13,5 cm - nóż uniwersalny ze stali nierdzewnej

    Wysyłka w czwartek 01.12
    189.90 zł
    SATAKE Daichi 13,5 cm - nóż uniwersalny ze stali nierdzewnej

    SATAKE Daichi 13,5 cm - nóż uniwersalny ze stali nierdzewnej

    Wysyłka jutro
    389.90 zł
    SATAKE Macaron Pink 17 cm - nóż Nakiri ze stali nierdzewnej

    SATAKE Macaron Pink 17 cm - nóż Nakiri ze stali nierdzewnej

    Wysyłka w czwartek 01.12
    119.90 zł
    SATAKE Macaron Pink 17 cm - nóż Santoku ze stali nierdzewnej

    SATAKE Macaron Pink 17 cm - nóż Santoku ze stali nierdzewnej

    Wysyłka w czwartek 01.12
    119.90 zł
    SATAKE Macaron Pink 12 cm - nóż uniwersalny ze stali nierdzewnej

    SATAKE Macaron Pink 12 cm - nóż uniwersalny ze stali nierdzewnej

    Wysyłka w czwartek 01.12
    99.90 zł
    SATAKE Masamune 16 cm - nóż Deba ze stali nierdzewnej

    SATAKE Masamune 16 cm - nóż Deba ze stali nierdzewnej

    Wysyłka w czwartek 01.12
    159.90 zł
    SATAKE Masamune 17 cm - nóż Santoku ze stali nierdzewnej

    SATAKE Masamune 17 cm - nóż Santoku ze stali nierdzewnej

    Wysyłka w czwartek 01.12
    149.90 zł
    SATAKE Masamune 12 cm - nóż uniwersalny ze stali nierdzewnej

    SATAKE Masamune 12 cm - nóż uniwersalny ze stali nierdzewnej

    Wysyłka jutro
    129.90 zł
    Trwa wczytywanie produktów...

    Nóż japoński nakiriNoże kuchenne japońskie – dla miłośników azjatyckiej kuchni!

     

    Japońskie noże kuchenne charakteryzują się niezwykłą trwałością oraz precyzją wykonania. Ostrza tych specjalnych narzędzi kuchennych, wykonane ze stali lub ceramiki, wyróżnia wyjątkowa ostrość, a ich rękojeści – doskonałe wyważenie. Tradycyjny nóż japoński to ważny element wyposażenia każdej kuchni, w której królują azjatyckie dania. Jest bardzo wygodny i poręczny, dzięki czemu z łatwością pokroimy szynkę lub inne mięso, poszatkujemy warzywa i twarde owoce. Precyzyjnie podzielimy na równe części przygotowane w domu sushi. Klasyczne noże japońskie posiadają specyficzny kształt, z prostą krawędzią tnącą oraz zaokrąglonym, łukowatym grzbietem. Wysokiej klasy noże japońskie kuchenne, takich renomowanych marek jak Global, Kasumi, Kyocera czy Tojiro, to doskonałe narzędzia dla profesjonalnych kuchmistrzów, ale i amatorów gotowania! Dzięki niezwykłej ostrości i precyzyjności, jaką wyróżniają się japońskie noże kuchenne, we własnej kuchni poczujesz się jak w prawdziwej restauracji! Pamiętaj, że do ostrzenia japońskich noży niezbędne będą odpowiednio dostosowane do tego ostrzałki kuchenne!

     

    Jakie japońskie noże kuchenne możemy wybrać?

     

    Szeroka gama produktów dostępna w naszym sklepie zaspokoi potrzeby świeżo upieczonych kucharzy, jak i profesjonalistów, którzy oczekują najwyższej jakości narzędzi do pracy w kuchni. Noże japońskie kuchenne są bowiem różnie profilowane, dostępne z gładkimi ostrzami lub posiadające specjalne ząbki na krawędzi, zaokrąglone czy odpowiednio wygięte, sprawdzą się w każdej kuchni. Japońskie noże kuchenne możemy podzielić na te tradycyjne oraz te stanowiące nieco zmodyfikowane odpowiedniki europejskich ostrz. Możemy dokonać podziału także na materiał wykonania oraz przeznaczenie. Ale o tym wszystkim dowiesz się poniżej.

     

    ZWIEGER Practi Plus czarny 17 cm - nóż santoku ze stali nierdzewnejRóżne noże japońskie kuchenne

     

    Deba – tradycyjny nóż japoński wyróżniający się dość solidną konstrukcją. Typowa długość ostrza Deba wynosi 16-20 cm. Gruba i ciężka klinga sprawia, że tego typu japońskie noże kuchenne doskonale nadają się do obróbki surowych ryb, a niekiedy i drobiu.

     

    Nakiri – nóż japoński będący dwustronnie ostrzoną odmianą noża Usuba. Swoim kształtem jest zbliżony do tasaka, ponieważ nie posiada czubka, ale prostą krawędź tnącą. Tym, co odróżnia go od tasaka jest węższe, delikatniejsze ostrze, świetnie nadające się do siekania warzyw i owoców czy krojenia produktów na cienkie plasterki.

     

    Santoku – czyli japoński nóż szefa kuchni, stanowiący azjatycki odpowiednik dla noża europejskiego. Ma bardzo uniwersalny wymiar. Posłuży do krojenia mięs, ryb i warzyw. Wyróżnia się ostrzem o długości kilkunastu centymetrów, a także szeroką klingą z nieco obniżonym czubkiem, którym zgnieciemy ząbki czosnku. Ostry, lekki i cienki. Tego typu japońskie noże Santoku sprawdzą się w każdej kuchni.

     

    Tako – zwany także Takohiki. Noże japońskie kuchenne typu Tako nie posiadają spiczastego czubka. Koniec ostrza tworzy kąt prosty z krawędzią tnącą, co ułatwia przenoszenie na nim kawałków pokrojonego akurat produktu. Tradycyjnie nóż japoński Tako przeznaczony jest do krojenia ośmiornic.

     

    Yanagi  – noże japońskie kuchenne Yanagiba stanowią podstawowe narzędzie sushi-mistrzów. Wyróżniają się długim i wąskim ostrzem ze szlifem jednostronnym. Yanagi służy do przygotowywania sushi, ale i do filetowania ryb.

     

    Noże japońskie kuchenne kute, dostępne w naszej ofercie, przeznaczone są do różnego rodzaju czynności kuchennych. Znajdziemy ostrza uniwersalne, doskonałe do krojenia warzyw, owoców i mięsa, ale również wyszukamy japońskie noże kuchenne o konkretnym przeznaczeniu – tasak do cięcia mięsa z kością, nóż japoński do filetowania, ostrze do krojenia chleba, szatkowania warzyw czy zgniatania czosnku.

     

    Noże japońskie ceramiczneJapońskie noże ceramiczne, a może stalowe?

     

    W naszej ofercie dostępne są nie tylko noże kuchenne japońskie kute ze stali, ale również japońskie noże ceramiczne, ustępujące swoją twardością jedynie diamentowi. Jedne i drugie cieszą się sporą popularnością, dlatego warto przyjrzeć im się bliżej.

     

    Noże japońskie stalowe – takie noże japońskie wykonuje się z różnego rodzaju stali, wykazującej dane właściwości. Może być to stal nierdzewna, chirurgiczna, węglowa, wysokowęglowa, chromowo-wanadowa, damasceńska czy molibdenowo-wanadowa. W zależności od jej typu ostrze wykazuje daną odporność na uszkodzenia mechaniczne, zarysowania, rdzewienie i tępienie. Stalowe japońskie noże kuchenne dostępne są w naprawdę szerokiej ofercie rożnych marek. Będą do noże japońskie Global, Satake, Tojiro, a nawet Fissler i Jopseh Joseph.

     

    Japońskie noże ceramiczne – to noże posiadające ostrza wykonane ze szlachetnej ceramiki, bardzo twardej i zapewniającej wyjątkową trwałość. Ceramika jest naturalnym materiałem, dlatego cieszy się sporą popularnością. Warto zaznaczyć, że noże ceramiczne są całkowicie obojętne chemicznie i mogą być stosowane nawet przez osoby uczulone na nikiel. Nie zmieniają smaku ani zapachu przyrządzanych posiłków. Poza tym takie noże japońskie kuchenne są dość lekkie i prezentują się niezwykle elegancko! Ich klingi na długo zachowują ostrość i co najważniejsze – nigdy nie rdzewieją!

     

    Zestaw noży japońskichZ uwagi na to, że są tak twarde, że ustępują jedynie diamentom, do ich ostrzenia należy wykorzystywać specjalne ostrzałki diamentowe, przeznaczone do ostrzenia noży japońskich. Japońskie noże ceramiczne oferują takie marki jak Kasumi i Kyocera.

     

    Noże kuchenne japońskie tytanowe – nie można nie wspomnieć o nożach wyposażonych w tytanowe ostrza. Tytan to materiał twardy, wytrzymały, odporny na odkształcenia i wysokie temperatury. Noże japońskie tytanowe, podobnie jak te ze stali nierdzewnej, nie są podatne na uszkodzenia, ale są za to od nich lżejsze. Odpowiednio użytkowane i pielęgnowane będą służyły w naszej kuchni przez lata. Warte polecenia są w szczególności tytanowe japońskie noże kuchenne Kasumi Titanium.

     

    Zestaw noży japońskich

     

    A może zainteresuje Cię zestaw japońskich noży kuchennych? Noże umieszczone w drewnianym bloku warto ustawić na kuchennym blacie, by były zawsze pod ręką, a jednocześnie stanowiły niewątpliwą ozdobę kuchni. Zamiast kompletować samodzielnie różne rodzaje noży, możesz od razu wybrać zestaw noży japońskich z ostrzami przeznaczonymi do różnych zadań - krojenia, obierania, szatkowania, plastrowania czy filetowania. W zestawie dostępne są zarówno noże japońskie ze stalowymi ostrzami, jak i z tymi ceramicznymi.

     

    A jeśli szukasz dobrego pomysłu na prezent dla miłośnika azjatyckiej kuchni, postaw na komplet noży zamkniętych w eleganckim, drewnianym pudełku, wyścielonym miękkim materiałem. Taki podarek z pewnością zrobi wrażenie!

    Znane marki
    Szczególnie polecamy
    Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usługi zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce
    +