Status zamówienia Schowek () Zaloguj się Koszyk
Mój koszyk
Do darmowej dostawy brakuje jeszcze zł
    Odpowiemy w ciągu 24h

    Brytfanny do pieczenia Florina

    Polska marka Florina jest znanym producentem wysokiej jakości naczyń kuchennych, pośród których możemy wymienić brytfanny Florina. Dostępne są w różnych rozmiarach i kształtach. Do wyboru proponujemy klasyczne, o owalnym kształcie, lub nowoczesne, o nieco bardziej kwadratowej formie. Wykonane są z wysokiej jakości materiałów: aluminium i żeliwa, które pozbawione są szkodliwych substancji. Pokrywki, w które są wyposażone brytfanny Florina, w zależności od modelu, wykonane są z żeliwa lub wysokiej jakości szkła hartowanego i stali. Każda brytfanna Florina ma uchwyty. Dzięki temu łatwo przeniesiemy naczynie. Ich wnętrza z kolei pokryte są powłoką odporną na zarysowania. Brytfanny marki Florina są wielozadaniowymi naczyniami, a do tego zastosujesz je na wszystkich rodzajach kuchenek oraz zapieczesz w nich dania w piekarniku. Wymagają ręcznego mycia z użyciem delikatnego detergentu, a do czystości doprowadzisz je łatwo i szybko!

    Znaleziono 3 produkty
    Sortuj
    Marka

    Długość
    Wymiary
    Typ kuchenki
    Seria
    Rodzaj
    Powłoka wewnątrz
    Pojemność
    Materiał
    Kształt
    kolor
    Specjalne
    Potrzebne w każdym domu
    Brytfanna ze stali nierdzewnej z pokrywką FLORINA ONYX 5,1 l

    Brytfanna ze stali nierdzewnej z pokrywką FLORINA ONYX 5,1 l

    Wysyłka dziś
    170.90 zł
    Brytfanna aluminiowa z pokrywką FLORINA CHEF 7,3 l

    Brytfanna aluminiowa z pokrywką FLORINA CHEF 7,3 l

    Wysyłka dziś
    344.90 zł
    FLORINA Vulcano 3,5 l szara - brytfanna aluminiowa z pokrywą

    FLORINA Vulcano 3,5 l szara - brytfanna aluminiowa z pokrywą

    Wysyłka dziś
    219.90 zł
    Trwa wczytywanie produktów...

    Brytfanna Florina – dlaczego warto mieć ten rodzaj naczynia w domu?

     

    Każda Pani domu wie, że brytfanna Florina jest jednym z niezbędnych elementów wyposażenia kuchni. Jest naczyniem wszechstronnym, można w nim gotować na kuchence i zapiekać potrawy w piekarniku. Najpopularniejsze brytfanny tego polskiego producenta to te żeliwne i aluminiowe. Oprócz funkcjonalności cechują się eleganckim designem. Dzięki temu wpasują się do każdej zastawy stołowej, jeśli zdecydujemy się serwować w nich potrawy bezpośrednio. Sprawdź, co jeszcze oferują brytfanny Florina!

     

    Brytfanna Florina, obok garnków Florina, jest niezbędnym naczyniem w dobrze wyposażonej kuchni. W brytfannie można przygotować wykwintne pieczenie, gulasz oraz inne potrawy. Można ich używać na każdym rodzaju kuchenek i w piekarniku. Warto jednak znać różnice cechujące poszczególne modele brytfann Florina.

     

    Rodzaje brytfann Florina

     

    Rodzaje brytfann Florina podzielone są ze względu na materiał, z którego są wykonane, oraz kształt. Bardzo popularne są owalne żeliwne brytfanny Florina Hierro. Wykonane są z wysokiej jakości żeliwa wolnego od szkodliwych substancji. Mają nieprzywieralną powłokę z emalii wewnątrz i na zewnątrz. Co jest ciekawym rozwiązaniem, pokrywa żeliwna skrapla parę wodną w czasie gotowania. Dzięki temu potrawy ugotowane w żeliwnej brytfannie Florina są soczyste i dzięki temu smaczniejsze!

     

    Dla osób lubiących grillowane potrawy najlepsza będzie aluminiowa, miedziana brytfanna Florina Forest Grill. Ma niewielkie gabaryty. Dzięki temu idealnie sprawdzi się do codziennego przygotowania posiłków, tak samo jak patelnie Florina. Brytfanna ma poręczne uchwyty, za pomocą których można bezpiecznie przenosić naczynie. W komplecie nie ma pokrywki.

     

    Kwadratowa brytfanna Florina Delico to wielofunkcyjne naczynie dla wymagających osób. Wykonane jest z wysokiej jakości solidnego aluminium. Jest odporna na uszkodzenia mechaniczne i wysokie temperatury. Pokrywa Florina Delico ma wypustki. Dzięki temu można na niej grillować potrawy. Ma elegancki design, dzięki temu można w niej serwować potrawy.

     

    Brytfanna Florina Chef Oval ma klasyczny owalny kształt. Wykonana jest z wysokiej jakości aluminium. Dostępna jest w dwóch rozmiarach 3,8 i 7,6 l. Do naczynia dołączona jest szklana pokrywa. Jest ono odporne na działanie wysokich temperatur. Wnętrze brytfanny Florina Chef Oval pokryte jest pokryte powłoką nieprzywierającą PFLUON typu MARBLE.

    Inne kwadratowe brytfanny aluminiowe to Florina Vulcano Recta i HESTON. Wykonane są z wysokiej jakości aluminium. Każda z nich wyposażona jest w szklaną pokrywkę z odpowietrznikiem. Wewnątrz obu brytfanny jest powłoka Pfluon Cookmark – zapobiega przywieraniu potraw, które warto podać np. na talerzach Florina.

     

    Z jakich materiałów wykonane są brytfanny marki Florina?

     

    Gdy decydujesz się na zakup brytfanny Florina, to warto uwzględnić swoje potrzeby i preferencje. Polska marka ma w sprzedaży dwa rodzaje brytfann:

    • • aluminiowe – z wysokiej jakości aluminium odpornego na uszkodzenia i mają nieprzywierającą powłokę;
    • • żeliwne – wykonane ze stopu żeliwa bez szkodliwych substancji (kramu i ołowiu). Ma grube dno.
    •  

    Każda brytfanna Florina może być stosowana na wszystkich rodzajach kuchenek. Można w nich również zapiekać potrawy w piekarniku. Brytfann nie można myć w zmywarce, ponieważ można uszkodzić ich powłokę. Zalecane jest mycie ręczne z dodatkiem delikatnego detergentu.

     

    Dlaczego warto zakupić brytfannę Florina?

     

    Gotowanie w brytfannach Florina ma wiele zalet:

    1. Jest to bardzo duża oszczędność czasu. Przyrządzanych w brytfannie Florina potraw nie trzeba ciągle mieszać. Można je używać na wszystkich rodzajach kuchenek i w piekarniku. Umożliwia pieczenie, smażenie i duszenie potraw mięsnych i warzywnych.
    2. Dają dużą oszczędność energii. Brytfanna żeliwna marki Florina bardzo długo utrzymuje temperaturę. Dzięki temu nie trzeba podgrzewać dania, np. gdy domownik spóźni się kilka chwil na obiad. Florina brytfanna żeliwna świetnie nadaje się do gotowania gulaszu, bigosu i warzywnych zapiekanek.
    3. Wszechstronność zastosowania. Wszystkie brytfanny Florina mają elegancki design. Dzięki temu można w nich serwować potrawy.
    4. Aluminiowa brytfanna Florina pokryta jest powłoką, która zapobiega przed przywieraniem potraw. Pokrywa w brytfannie zatrzymuje parę w naczyniu. Co powoduje, że potrawy przyrządzone w brytfannie Florina są smaczniejsze i mają więcej składników odżywczych.
    5. Inwestycja na wiele lat użytkowania. Wiele osób uważa, że najlepsze do gotowania są Florina brytfanny żeliwne. Są bardzo wytrzymałe oraz odporne na zarysowania i uszkodzenia mechaniczne. Co powoduje, że przy właściwej pielęgnacji takie naczynie może wytrzymać nawet kilkadziesiąt lat.
    Znane marki
    Szczególnie polecamy