Pasta z suszonych pomidorów i czarnych oliwek to doskonały dodatek do kanapek, chrupiących grzanek, krakersów, zapiekanek, a nawet makaronów i warzyw. Przepis na domową pastę kanapkową, która doda smaku nawet kromce chleba, jest bardzo łatwy w przygotowaniu, dlatego warto spróbować! Jak zrobić taką pastę z suszonych pomidorów i innych dodatków? Zapraszam po przepis.

Pasty są bardzo fajnym dodatkiem do różnego rodzaju kanapek, zapiekanek, grzanek i innych przekąsek. Smaczna pasta, szczególnie ta domowej roboty, może nawet zastąpić ketchup czy majonez. Będzie też świetną alternatywą dla kupnych smarowideł kanapkowych i nada przekąsce ciekawego smaku. Najlepszym rozwiązaniem jest przygotowanie domowej roboty pasty – ze sprawdzonych składników i bez żadnych konserwantów. Dzisiaj serwuję przepis na aromatyczną pastę z suszonych pomidorów i czarnych oliwek. Smak pasty dopełniają takie dodatki jak parmezan, bazylia i natka pietruszki.

Reklama

Przygotowaną pastę najlepiej przechowywać w lodówce w szklanym słoiczku typu weck, a na stół serwować w miseczkach do dipów. Zapewniam, że zniknie w mgnieniu oka!


Reklama

Pasta z pomidorów i oliwek - przepis

Ocena: 5.0/5. Oddano 1 głos.
Please wait...