Błyskawiczna wysyłka zamówień

30 dni na zwrot

Pomoc i kontakt
Keksówka mini / Forma do pieczenia prostokątna stalowa PATISSE PROFI 9 cm
Keksówka / Forma do pieczenia prostokątna stalowa PATISSE CLASSIQUE 25 cm
Keksówka / Forma do pieczenia prostokątna stalowa PATISSE PROFI 20 cm
Keksówka / Forma do pieczenia prostokątna stalowa PATISSE SILVER-TOP 30 cm
Keksówka / Forma do pieczenia prostokątna stalowa PATISSE CLASSIQUE 30 cm
Keksówka / Forma do pieczenia prostokątna stalowa PATISSE PROFI 30 cm
Keksówka / Forma do pieczenia prostokątna stalowa PATISSE CERAMIC 30 cm
Keksówka / Forma do pieczenia regulowana stalowa PATISSE PROFI 20-35 cm
Keksówka / Forma do pieczenia prostokątna stalowa PATISSE PROFI 35 cm
Keksówka / Forma do pieczenia prostokątna stalowa PATISSE CLASSIQUE 30 cm
EVA TRIO 31 x 11 cm - keksówka / forma do pieczenia chleba i pasztetu aluminiowa
EVA TRIO 31 x 11 cm - keksówka / forma do pieczenia chleba i pasztetu aluminiowa
EVA TRIO 31 x 11 cm - keksówka / forma do pieczenia chleba i pasztetu aluminiowa
EVA TRIO 31 x 11 cm - keksówka / forma do pieczenia chleba i pasztetu aluminiowa
Foremka do pasztetu metalowa SNB 39 x 11 cm
Foremka do pasztetu metalowa SNB 39 x 11 cm
Foremka do pasztetu metalowa SNB 39 x 11 cm
Foremka do pasztetu metalowa SNB 30 x 11 cm
Foremka do pasztetu metalowa SNB 30 x 11 cm
Foremka do pasztetu metalowa SNB 30 x 11 cm
Keksówka / Forma do pieczenia prostokątna stalowa PATISSE CLASSIQUE 35 cm
EVA TRIO 28 x 10,5 cm - keksówka / forma do pieczenia chleba i pasztetu aluminiowa
EVA TRIO 28 x 10,5 cm - keksówka / forma do pieczenia chleba i pasztetu aluminiowa
EVA TRIO 28 x 10,5 cm - keksówka / forma do pieczenia chleba i pasztetu aluminiowa
EVA TRIO 28 x 10,5 cm - keksówka / forma do pieczenia chleba i pasztetu aluminiowa
Keksówka / Forma do pieczenia prostokątna stalowa PATISSE PROFI 25 cm
Keksówka / Forma do pieczenia prostokątna stalowa z pokrywką PATISSE SILVER-TOP 23 cm
Keksówka / Forma do pieczenia prostokątna stalowa PATISSE CLASSIQUE 33 cm
KUCHENPROFI Long 30,5 x 6 cm - foremka do pasztetu i terriny stalowa
Keksówka / Forma do pieczenia prostokątna stalowa PATISSE SILVER-TOP 25 cm
PEUGEOT Appolia 20 x 11 cm - keksówka / forma do pieczenia chleba i pasztetu zamykana ceramiczna
PEUGEOT Appolia 20 x 11 cm - keksówka / forma do pieczenia chleba i pasztetu zamykana ceramiczna
PEUGEOT Appolia 20 x 11 cm - keksówka / forma do pieczenia chleba i pasztetu zamykana ceramiczna
PEUGEOT Appolia 20 x 11 cm - keksówka / forma do pieczenia chleba i pasztetu zamykana ceramiczna
PEUGEOT Appolia 20 x 11 cm - keksówka / forma do pieczenia chleba i pasztetu zamykana ceramiczna

Tradycyjna i nowoczesna forma do pasztetu

Naczynia do wypieku pasztetów, ale także chleba czy słodkich keksów są w ogromnej większości wąskie, prostokątne. Taki kształt zapewnia idealne wypieczenie mięsa, czy ciasta. Po wyjęciu go z formy pięknie będzie prezentować się na eleganckiej paterze, czy półmisku. Dostępne w różnych wielkościach, szerokościach i głębokościach naczynia sprawdzą się w różnych czynnościach kuchennych. Jeśli zaprosimy wielu gości na kolację z dobrym, domowym chlebem, musimy użyć dużego naczynia, aby wystarczyło zdrowego pieczywa dla wszystkich. Piekąc keks na popołudniowe spotkanie z przyjaciółką, wystarczy mała, zgrabna blaszka, która pozwoli na równomierne wypieczenie ulubionego ciasta z bakaliami. Naczynia posiadające fakturowane dna oraz boki nadadzą wypieczonemu ciastu świetnego wyglądu. Wykonane z najwyższej jakości materiałów, takich jak ocynkowana blacha, stal nierdzewna, czy silikon sprawdzą się podczas każdego wypieku. Pochodzące od producentów polskich oraz zagranicznych produkty charakteryzują się najwyższą jakością wykonania oraz starannością wykończenia. Przydadzą się do przyrządzenia zarówno smacznych keksów bakaliowych oraz wielu innych słodkich domowych wypieków.

Funkcjonalne, małe i duże formy do pasztetów

Używając form ocynkowanych należy pamiętać, że wymagają one ochrony przed kontaktem z kwaśnymi substancjami, np. owocami, czy kwasem chlebowym. Jeśli używać będziemy składników z kwaśnym odczynem producenci zalecają wyłożenie foremek folią lub papierem. Dzięki temu ochronimy powierzchnię blaszki przed zniszczeniem. Należy również zwrócić uwagę na przybory kuchenne, którymi będziemy wyjmować upieczone ciasto, lub pasztet - powinny być delikatne i nieostre, aby nie porysować ścianek i dna blachy. Dostępne w klasycznym, uniwersalnym designie naczynia sprawdzą się w stylowych, tradycyjnych kuchniach. Wielbiciele nowoczesnych rozwiązań znajdą dla siebie formy silikonowe, oraz pokryte powłokami nieprzywierającymi. Bez problemu będzie można dopasować naczynia do posiadanych już blach do pieczenia, czy innych elementów wyposażenia kuchni.