Nasi autorzy
Nasi specjaliści od kuchennego wyposażenia i kulinarnych doświadczeń! Rozwiewają wątpliwości, podsuwają cenne rady i serwują ciekawostki. Dzielą się swoją wiedzą, by pomóc w wyborze jak najlepszych produktów, a także wtajemniczyć czytelników w świat kuchni. Masz kuchenny dylemat? Pomogą Ci go rozstrzygnąć!
Kasia to nasza ekspertka od zastosowania kuchennych artykułów, eleganckiej zastawy stołowej i savoir-vivre. Jako dziennikarka z wykształcenia serwuje czytelnikom newsy z życia firmy i różne ciekawostki. Zwolenniczka polskich marek i ręcznej produkcji. Umiłowała sobie zwłaszcza polskie produkty z ludowym motywem, w których docenia każdy szczegół.
Ania jest dowodem na to, że „w zdrowym ciele – zdrowy duch”. Zawsze uśmiechnięta, z pozytywnym podejściem do życia, miłośniczka naturalnego jedzenia. Absolwentka „Żywienia człowieka i dietetyki” dobrze wie, co jest prawdziwą bombą witaminową i jak sprawić, by dobrze smakowało. Przekonuje do zdrowego i smacznego jedzenia nawet tych najbardziej nieprzekonanych!
Nie potrafi usiedzieć w jednym miejscu! W kuchni stawia na tradycyjne dania, które dodają jej siły do działania. Energetycznego kopa daje jej także kawa – to prawdziwa kawoszka! „Dzień bez kawy to dzień stracony” i „Lepiej pić kawę niż nie” – to ulubione powiedzenia Moniki. Jej pasją są aktywne podróże: wędrowanie po górskich szklakach i lasach oraz spanie pod namiotem.
Dowód na to, że kuchnia to nie tylko miejsce dla pań, ale i dla panów domu. Dla Adama ma być syto, smacznie i apetycznie. Od zawsze miłośnik mięs, burgerów i pizzy. Od niedawna fan sushi. Przechwytuje wszelkie piwne tematy. Lubi tradycyjne dania, ale nie stroni od kuchennych eksperymentów. Musi odkryć wszystkie kulinarne nowości!
Prawdziwe uosobienie domowego ciepła! Marysia uwielbia, gdy aromatyczny zapach wypieków rozchodzi się po całym domu. Swoje kulinarne eksperymenty testuje na dzieciach i mężu. Nawet najwięksi cukiernicy mogą pozazdrościć jej umiejętności pomysłowego zdobienia tortów, ciastek i ciast. Poza wypiekami jej pasją jest fotografia. I to nie tylko swoich kulinarnych dzieł sztuki.