ZOBACZ ŚWIĄTECZNĄ OFERTĘ

DO ŚWIĄT
POZOSTAŁO TYLKO

3 3 3 3
1 1 1 1
Dni
4 4 4 4
0 0 0 0
Godzin
2 2 2 2
2 2 2 2
Minut
Status zamówienia Schowek () Zaloguj się Koszyk
Mój koszyk
Do darmowej dostawy brakuje jeszcze zł
    Odpowiemy w poniedziałek

    Noże kuchenne z ostrzem ceramicznym

    Kuchenne noże ceramiczne zdobywają coraz większą popularność i coraz częściej pojawiają się w naszych domach. Do ich zalet bez wątpienia należy lekkość, dzięki której są niezwykle wygodne i bezpieczne w użytkowaniu, także dla początkujących w sztuce kulinarnej. Ceramiczne noże cieszą się tak wielkim uznaniem ze względu na fakt, że są chemicznie obojętne i nie wchodzą w żadne reakcje z żywnością, a także nie zmieniają jej smaku ani zapachu. Tradycyjne ostrze noża ceramicznego wykonane jest z dwutlenku cyrkonu, co gwarantuje jego optymalną twardość. Noże ceramiczne kolorowe doskonale nadają się do krojenia, szatkowania, siekania, czy obierania artykułów żywnościowych różnego typu. Sprawdzają się szczególnie do warzyw, jarzyn, owoców, wędlin, a także mięsa bez kości. Nie należy ich jednak używać do trybowania oraz do krojenia produktów twardych lub zamrożonych, może to bowiem skutkować uszkodzeniem noża. Gładka, nieporowata struktura ostrza ceramicznego sprawia, że nie przywierają do niego krojone składniki. Dzięki temu też noże ceramiczne są niezwykle łatwe do wyczyszczenia, a dodatkowo nie pochłaniają zapachów. Można więc kroić nimi bardzo różne składniki, bez obaw, że przesiąkną innym aromatem.

    Znaleziono 29 produktów
    Sortuj:
    Trwa wczytywanie produktów...

    Nowoczesne, bardzo ostre noże ceramiczne

     

    Ostrze noża ceramicznego nie koroduje, charakteryzuje się też podwyższoną odpornością na ścieranie i wszelkiego typu zarysowania. Może jednak zostać uszkodzone, jeżeli upuścimy nóż z dużej wysokości, dlatego też artykuły często wyposażone są w dodatkową nakładkę ochronną do przechowywania. Z tych samych względów ich rękojeści wyróżniają się wysoką jakością wykonania, która gwarantuje stabilny uchwyt w trakcie użytkowania. Noże nie tępią się i nie zmieniają koloru, dzięki czemu z powodzeniem mogą służyć w naszej kuchni przez długie lata. Oferowane noże uniwersalne różnych znanych producentów, takich jak marka Adler, czy marka Camry, to produkty najwyższej jakości, które nie zawiodą nikogo. Bardzo ostre narzędzia przetną szybko i dokładnie warzywa, owoce, mięso i pieczywo. Noże uniwersalne przydadzą się w przygotowaniu każdego posiłku. Doskonale poradzą sobie z krojeniem mięsa, serów, a także szatkowaniem warzyw i owoców. Z łatwością można nim także obierać produkty spożywcze. Są lekkie i poręczne, wygodnie się nim pracuje. Artykuły ceramiczne odporne na tępienie charakteryzują się wyjątkową twardością, dzięki czemu służyć będą w kuchni przez długie lata. Ponadto ceramika nie pochłania zapachów i smaków, dzięki czemu można nim kroić różnorodne produkty spożywcze.

     

    Ceramiczne noże do użytku w kuchniach w domu oraz w gastronomii

     

    Posiadające poręczne uchwyty wykonane z nowoczesnych tworzyw sztucznych produkty pewnie leżą w dłoni i są łatwe w utrzymaniu czystości. Wykonane z tworzyw sztucznych osłonki na noże pozwalają na bezpieczne przechowywanie ich w szufladzie. Ochronne pokrowce zabezpieczają dłonie przed skaleczeniami oraz pozwalają na pozbawiony ryzyka transport noży. Dzięki szerokiej gamie produktów dostępnych w naszym sklepie bez problemu będzie można skompletować wybrane artykuły z innymi z danej serii, czy od tego samego producenta. Tworząc indywidualny komplet możemy mieć pewność, że w 100% spełni nasze potrzeby oraz oczekiwania. Ceramiczne noże szefa kuchni charakteryzujące się szerokim, doskonale wyprofilowanym ostrzem oraz świetnym wykonaniem pewnie leżą w dłoni umożliwiając precyzyjne krojenie, szatkowanie i plastrowanie. Świetnie sprawdzą się przy krojeniu mięsa, ale także warzyw i owoców. Dobre noże szefa kuchni wykorzystywane są do większości czynności podczas przyrządzania potraw. Niezastąpione podczas przyrządzania codziennych obiadów, małe nożyki do warzyw i owoców świetnie poradzą sobie z krojeniem w paski oraz kostkę, a także wydrążaniem. Charakteryzują się prostą budową, lekkością i poręcznością, dzięki czemu doceniają je zarówno profesjonaliści, jak i amatorzy domowej sztuki kulinarnej.

    Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usługi zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce
    +