Status zamówienia Schowek () Zaloguj się Koszyk
Mój koszyk
Do darmowej dostawy brakuje jeszcze zł
    Odpowiemy w ciągu 24h

    Parowniki bambusowe

    Bambusowe naczynie do gotowania na parze jest powszechnie używane w Azji, jednak i w Europie powoli znajduje swoich zwolenników. Zwłaszcza tych, którzy chcą żyć w zgodzie z naturą, ponieważ bambusowe naczynia do gotowania na parze wykonane są tylko i wyłącznie z naturalnego surowca jakim jest bambus. Materiał ten posiada niejednolitą strukturę, każde naczynie z niego wykonane jest wyjątkowe i niepowtarzalne. Dzięki używaniu parowników naturalnych możemy mieć pewność, że nasze jedzenie będzie zdrowe i aromatyczne. Gotowane na parze warzywa czy mięso nie stracą swoich właściwości odżywczych i nie zostaną z nich wypłukane mikroelementy. Nie będzie również konieczności dodawania dużej ilości soli, a przede wszystkim nie dodamy do nich grama tłuszczu.

    Znaleziono 0 produktów
    Sortuj:
    Marka

    Typ kuchenki
    Pojemność
    Średnica
    Materiał
    Specjalne
    Uwaga! Brak produktów spełniających kryteria wyszukiwania
    Trwa wczytywanie produktów...

    Chiński parownik bambusowy do codziennego użytku

     

    Naczynie takie jak parowar bambusowy z powodzeniem można używać każdego dnia do przygotowania pysznych, zdrowych obiadów, smacznych przekąsek na ciepło czy podwieczorków. Ugotowane aromatyczne warzywa, podane z ryżem na pięknych porcelanowych talerzach cieszyć będą zarówno domowników, jak i zaproszonych gości. W podstawowym zestawie bambusowego garnka do gotowania na parze znajdziemy kilka elementów. Jest to w zależności od artykułu jeden dwa lub trzy pojemniki, na których układać będziemy pożywienie oraz szczelna pokrywka. Wystarczy położyć przykryte pojemniki na dopasowaną wielkością azjatycką patelnię typu WOK lub zwykły garnek kuchenny z nalaną na dnie wodą, która podczas wrzenia parzyć będzie pozostawione w pojemnikach pożywienie. Należy pamiętać, aby wody było tyle, by nie dotykała powierzchni pierwszego pojemnika z produktami spożywczymi, ponieważ muszą się one parować, a nie gotować. Dobrze użytkowane naczynie do gotowania na parze bambusowe to źródło smacznych i zdrowych potraw w azjatyckim klimacie. Sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i od święta, do przyrządzania posiłków dla grona rodziny i znajomych. Wraz z bliskimi możemy wspólnie gotować chińskie, zdrowe przysmaki. Parowar z bambusa pomoże wprowadzić do naszej codziennej rutyny azjatycki powiew ciekawych smaków!

     

    Parowniki bambusowe - azjatycki powiew w europejskiej kuchni

     

    Powszechnie używane w Azji naczynia znajdują zastosowanie również w kuchni naszego kontynentu. Nie ma konieczności gotowania w nich potraw wyłącznie z kuchni azjatyckiej. Naczynie do gotowania na parze z bambusa można wykorzystywać także do codziennego przygotowania najróżniejszych potraw, które będą zdrowe i pachnące. Warzywa zachowają swoje wartości oraz piękne kolory, dzięki czemu wspaniale prezentować się będą na półmiskach kuchennych postawionych na stole do wspólnego obiadu. Producenci zalecają mycie ręczne artykułów, dzięki czemu przedłuży się ich żywotność. Odpowiednio używane, myte i przechowywane służyć będą w każdej kuchni przez długie lata. Mogą także stać się doskonałym prezentem dla wielbicieli kuchni azjatyckiej, ale także dla fanów zdrowego żywienia i zdrowego trybu życia. Prezentujące się bardzo stylowo i elegancko naczynia dobrze prezentować się będą w każdej kuchni. Dekorować będą zarówno wnętrza klasyczne i tradycyjne jak i bardzo nowoczesne kuchnie w modnym stylu. Egzotyczny klimat naczyń sprawi, że każda pani domu zapragnie poznać inne smaki i pokocha gotowanie na parze.

    Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usługi zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce
    +