Status zamówienia Schowek () Zaloguj się Koszyk
Mój koszyk
Do darmowej dostawy brakuje jeszcze zł
    Odpowiemy w ciągu 24h

    Deski Zwieger - z drewna i tworzywa

    Deska do krojenia to niezbędny element przygotowywania wielu posiłków. Marka Zwieger w swojej ofercie posiada wysokiej jakości deski z drewna jesionowego czy tworzywa sztucznego. Używanie ich chroni blat przed zniszczeniami. Mają rozmaite zastosowanie i przeznaczone są do krojenia wielu produktów. Deska jesionowa Zwieger służy również jako podkład do rozbijania mięsa oraz przygotowywania steków. Nadają się także świetnie do serwowania przystawek. Jej forma nie tępi ostrzy i jest łatwa w czyszczeniu. Dzięki temu nie namnażają się na niej bakterie. Akcesoria kuchenne Zwieger opatentowane są w taki sposób, aby maksymalnie ułatwić codzienne czynności. Składane boki pozwalają na wygodne przesypywanie pokrojonych składników. Zadbano również o ich design, tworząc je praktycznymi dekoracjami.

    Znaleziono 1 produkt
    Sortuj
    Marka

    Wymiary
    Wielkość
    Budowa
    Materiał
    Kształt
    kolor
    Typ
    Przeznaczenie
    Specjalne
    Gotuj jak mistrz na patelniach żeliwnych Maysternya
    ZWIEGER Optima 32 x 20 cm - deska do krojenia z drewna akacjowego z nożem

    ZWIEGER Optima 32 x 20 cm - deska do krojenia z drewna akacjowego z nożem

    Wysyłka jutro
    159.90 zł
    Trwa wczytywanie produktów...

    Deska do krojenia Zwieger — dlaczego warto ją mieć?

     

    Akcesoria kuchenne Zwieger to wspaniałej jakości narzędzia. Deski do krojenia wykonane z naturalnego drewna jesionowego są praktyczne i designerskie. Wbrew pozorom służą nie tylko do krojenia. Natomiast te z tworzywa sztucznego nie zostają w tyle i oferują również wiele możliwości. Niezależnie czy jesteś kulinarnym mistrzem, czy początkującym, deska to podstawa. A my odpowiadamy dlaczego.

     

    Jeśli zastanawiasz się, która deska do krojenia Zwieger byłaby dla Ciebie odpowiednia, warto poznać ich zalety. Deski Zwieger niezależnie od materiału wykonania mają ich wiele. A co kiedy już trafi w Twoje ręce? Należy wiedzieć, jak o nią odpowiednio dbać. Zobacz więc, co mają do zaoferowania i poznaj pomysły na to, aby wykorzystać je na 100%. Deska do krojenia Zwieger to przyjaciel, kiedy do kuchni wkracza nóż.

     

    Zalety używania deski jesionowej Zwieger

     

    Jednymi z najbardziej designerskich desek są właśnie te drewniane. Zwieger tworzy je z drewna jesionowego, w związku z czym mają wiele zalet. Przede wszystkim drewno jesionowe:

    • • należy do surowców wysokiej jakości,
    • • wykazuje długą żywotność przy odpowiednim używaniu,
    • • jest twarde, więc nadaje się do rozbijania mięs tłuczkiem,
    • • chroni blat przed zniszczeniami,
    • • nie tępi noży,
    • • czyszczenie pod bieżącą wodą zajmuje kilka chwil,
    • • ma właściwości antybakteryjne – deska jest więc bezpieczna w długotrwałym użytkowaniu.

     

    Deska do krojenia Zwieger z tworzywa — lekka i wygodna

     

    Akcesoria kuchenne Zwieger są bardzo funkcjonalne. Deska do krojenia z serii Practi Plus wykonana została z wysokiej jakości tworzywa sztucznego. Zachwyca swoją konstrukcją, która daje wyjątkowy komfort podczas użytkowania. Poznaj zalety deski Zwieger:

    • • lekkość,
    • • możesz umyć ją nawet w zmywarce,
    • • antypoślizgowe elementy zapewniające bezpieczeństwo,
    • • nie tępi noży,
    • • składane boki, dzięki którym łatwo przesypiesz pokrojone składniki,
    • • podziałka pozwalająca wygodnie odmierzać produkty.

     

    Deski Zwieger do krojenia i nie tylko

     

    Wielofunkcyjne akcesoria kuchenne są dużą oszczędnością miejsca. Deski Zwieger dodatkowo mają elegancki design i mogą stanowić element dekoracyjny. Posiadają otwory, dzięki którym zawiesisz je na kuchennym haczyku. Zwieger akcesoria kuchenne pięknie wyglądają zarówno w nowoczesnych, jak i klasycznych kuchniach. Kolejnym pomysłem, w jaki możesz wykorzystać deskę z drewna jesionowego Zwieger, jest serwowanie na niej przystawek. Sery oraz wędliny będą prezentowały się na niej elegancko i pysznie.

     

    Jak dbać o deski do krojenia Zwieger?

     

    W zależności od rodzaju deski, producent zaleca inny sposób pielęgnacji. Deska do krojenia Zwieger z tworzywa sztucznego może być myta równie ręcznie oraz w zmywarce. A ta wykonana z drewna jesionowego? Tak jak i na przykład noże Zwieger należy myć ją ręcznie. Odstaw ją później pionowo do swobodnego wyschnięcia. Przed pierwszym użyciem warto ją również zaimpregnować. Wystarczy do tego oliwa lub olej, który używasz na co dzień. Dzięki temu będzie zabezpieczona i pięknie wyglądała.

     

    Deska Zwieger osobno lub w zestawie z nożami

     

    Zwieger w swojej ofercie ma deski, które możesz kupić pojedynczo. Wygodną opcją, jaką warto poznać, są te w zestawach z nożami. Na przykład deska jesionowa Zwieger jest w takim komplecie, ale znajdziesz też tą z tworzywa sztucznego. Takie akcesoria wspaniale nadają się na prezent, jak również noże Zwieger w bloku. Oszczędzasz czas na poszukiwaniach, a Twój blat od razu będzie zabezpieczony przed nowymi ostrzami. W dodatku tego typu oferty są atrakcyjne cenowo. Zyskujesz więcej za mniej.

     

    Jaką deskę do krojenia Zwieger wybrać?

     

    Deska jesionowa i z tworzywa sztucznego różnią się między sobą wyglądem i funkcjonalnością. Wybierz taką, którą lepiej wykorzystasz. Pamiętaj, że deska Zwieger może być na przykład dekoracją czy talerzem do serwowania. Dlatego warto mieć w wyposażeniu kuchni więcej niż jedną. Również dla zachowania higieny, zaleca się mieć osobne deski do surowego mięsa, ryb oraz owoców i warzyw. A do rozbijania kotletów wybierz taką o jak największej twardości. Deska do krojenia Zwieger odpowiednio pielęgnowana będzie Ci długo służyć.

    Znane marki
    Szczególnie polecamy