Popularne produkty Zwilling
Zwilling Five Star – ręcznie kute noże najwyższej jakości
Przez lata istnienia Zwilling dopracowywał swoje ręcznie kute akcesoria kuchenne. Zwilling Five Star to nowoczesna odsłona niemieckiej precyzji. Wykonanie z wysokiej jakości stali szlachetnej hartowanej w lodzie sprawia, że noże z tej kolekcji pozostają długo ostre i nie rdzewieją. Obecnie noże Zwilling, także te z kolekcji Five Star, są jednymi z najpopularniejszych na całym świecie. Wszystko dzięki wysokiej jakości wyrobów, rzemieślniczej precyzji i schludnemu wzornictwu. Przeczytaj, co jeszcze sprawia, że noże Zwilling Five Star są takie wyjątkowe.
Noże Zwilling – czyli od czego się wszystko zaczęło
Założyciel firmy Zwilling Peter Henckels zajmował się produkcją noży. Hartowanie stali w lodzie sprawiło, że noże i Zwilling sztućce stały się popularne na całym świecie. Dzięki temu zabiegowi noże są odporne na rdzewnie i wyjątkowo ostre. Noże Zwilling Five Star charakteryzują się rękojeścią dopasowaną do kształtu dłoni. Wykonana jest z wysokiej jakości tworzywa, dzięki czemu jest bardzo wygodna w użytkowaniu.
Ostrza noży z tej serii zostały utwardzone za pomocą technologii FRIODUR, która polega na hartowania stali lodem. Wykute ręcznie z pojedynczych elementów stali Zwilling-Sondern Schmelze zapewnia im ostrość i wyjątkową jakość na wiele lat użytkowania.
Ostrzałki do noży Zwilling – czyli jak prawidłowo ostrzyć nóż?
Nawet najwyższej jakości noże tracą swoją ostrość. W takiej sytuacji warto zakupić ostrzałki do noży Zwilling. Ostrzałka z kolekcji Zwilling Five Star jest stalowa. Dostępne są także w wersji ceramicznej, stalowo-ceramicznej i kamieni do ostrzenia noży. Warto regularnie ostrzyć noże, dzięki temu w czasie krojenia można użyć mniejszej siły nacisku. Taki nóż lepiej kroi nawet najtwardsze produkty, a dłoń się mniej męczy w czasie pracy. Tradycyjna ostrzałka krążkowa jest przeznaczona głównie dla osób początkujących, które nie mają wprawy w ostrzeniu noży. Ci bardziej wprawieni mogą sięgnąć po ostrzałkę prętową Zwilling Five Star. Kamienie do ostrzenia noży wybierane są głównie przez profesjonalistów.
W jaki sposób pielęgnować noże Zwilling Five Star?
Zwilling jest znaną na całym świecie marką produkującą wysokiej jakości noży, które przy właściwej pielęgnacji posłużą przez wiele lat bezawaryjnego użytkowania. Aby tak było, to trzeba je w odpowiedni sposób pielęgnować.
Klingę noża zaleca się myć pod bieżącą letnią wodą, tylko przy użyciu delikatnych detergentów.Noże Zwilling Five Star można myć w zmywarce w temperaturze nieprzekraczającej 55 stopni Celsjusza. Jednak zaleca się je układać oddzielnie, aby uniknąć ociekania. Mycie w zmywarce może skrócić żywotność noża i go stępić.Rękojeść wykonaną z wysokiej jakości tworzywa można myć w każdym rodzaju detergentów. Aby rękojeść z tworzywa nie zrobiła się szara i matowa, to warto raz na jakiś czas wcierać w nią olej spożywczy.Dlaczego warto zakupić noże Zwilling Five Star?
Noże Zwilling Five Star warto zakupić, ponieważ:
• hartowane są lodem, dzięki temu są odporne na rdzewienie i zachowują dłużej swoją ostrość,• wykonane są z wysokiej jakości stali Zwilling-Sondern Schmelze,• wykuwane są ręcznie z jednego kawałka stali,• mają płynne przejście między rękojeścią a ostrzem,• ergonomiczny uchwyt minimalizuje zmęczenie podczas krojenia i zwiększa bezpieczeństwo pracy.Zwilling Five Star wykonane są z wysokiej jakości stali hartowanej w lodzie. Zabieg ten zapobiega ich rdzewieniu oraz przedłuża ostrość ostrza. Noże Zwilling dostępne są w zestawach po dwie lub trzy sztuki albo w drewnianych blokach. Zwilling Five Star wyróżnia ergonomiczna czarna rękojeść z wysokiej jakości sztucznego tworzywa oraz subtelne przejście między ostrzem a rękojeścią. Ich nowoczesny design sprawia, że będą pasować do każdego stylu kuchni.