Status zamówienia Schowek () Zaloguj się Koszyk
Mój koszyk
Do darmowej dostawy brakuje jeszcze zł
    Odpowiemy w poniedziałek

    Nóż szefa kuchni Zwieger ze stali nierdzewnej

    W ofercie marki Zwieger znajdziemy noże przeznaczone do krojenia, szatkowania, filetowania i porcjowania różnych produktów spożywczych. Nóż szefa kuchni Zwieger to narzędzie, które ma uniwersalne zastosowanie i z powodzeniem zastąpi kilka noży. Jego ostrze wykonano ze stali nierdzewnej, czyli materiału bardzo wytrzymałego i gwarantującego wysoką jakość cięcia. Z kolei rękojeść z tworzywa sztucznego wpływa na komfort i bezpieczeństwo użytkowania noże szefa kuchni Zwieger. Konserwacja ostrzy jest niezwykle prosta. Nie należy ich myć w zmywarce, a ręczne, pod bieżącą wodą, z użyciem zwykłych detergentów. Nóż szefa kuchni Zwieger, jak wszystkie inne akcesoria tego typu, należy regularnie ostrzyć – najlepiej jedną z ostrzałek tej samej marki.

    Znaleziono 3 produkty
    Sortuj:
    Marka

    Seria
    Długość ostrza
    kolor
    Materiał
    Specjalne
    Czajniki żeliwne na święta
    Trwa wczytywanie produktów...

    Nóż szefa kuchni Zwieger – ostrze uniwersalne

     

    Czy istnieje nóż idealny, który sprawdzi się do szatkowania i krojenia różnych produktów spożywczych? Odpowiedź na to pytanie brzmi: tak! Wśród dostępnych na rynku noży na uwagę zasługuje nóż szefa kuchni marki Zwieger. Jakie są jego zalety i dlaczego warto go mieć w swojej kuchni?

     

    Garnki i patelnie to nie wszystko, co wpływa na komfort pracy w kuchni. W naszym niezbędniku muszą się znaleźć również odpowiednie noże. Na rynku znajdziemy ostrza do krojenia, filetowania i szatkowania, które ze względu na przeznaczenie różnią się swoją budową, m.in. kształtem i długością ostrza. Jeśli jednak stawiamy na uniwersalne narzędzia, na pewno powinniśmy zastanowić się nad zakupem noża szefa kuchni. Marka Zwieger oferuje świetnej jakości akcesoria tego typu. Przejrzyj z nami ofertę marki!

     

    Noże kuchenne Zwieger – idealna jakość cięcia

     

    Wszystkie produkty tej firmy cechują się bardzo wysoką jakością wykonania. Zwieger stawia na odpowiednie materiały i technologie, dlatego sprzęt jest wytrzymały i bezpieczny dla użytkowników. Nie inaczej jest w przypadku noży Zwieger, które mają stalowe ostrza i ergonomiczne rękojeści. Stal jest materiałem higienicznym, odpornym na uszkodzenia i wytrzymałym, dlatego noże stalowe, w tym noże szefa kuchni Zwieger, są tak popularne wśród amatorów gotowania i profesjonalistów, pracujących w gastronomii.

     

    Uchwyt o odpowiednim kształcie gwarantuje, że narzędzie nie wypadnie nam z ręki, grożąc tym samym skaleczeniem. W katalogu firmowym znajdziemy zarówno noże przeznaczone do konkretnych produktów spożywczych, jak i właśnie te uniwersalne. Akcesoria dostępne są pojedynczo i w kompletach. Zestaw noży Zwieger zawiera wszystko, co niezbędne do pracy w kuchni. Niektóre komplety składają się tylko z noży, a inne uzupełnione są o blok do ich przechowywania, ostrzałkę i deskę do krojenia. Wybór należy do Ciebie!

     

    Dlaczego warto mieć nóż szefa kuchni Zwiger?

     

    W asortymencie marki Zwieger dostępne są noże szefa kuchni, m.in. z serii Obsidian, Practi Plus oraz Forte. Nieco różnią się między sobą, np. nóż Zwieger Obsidian ma bardziej wygiętą rękojeść. Ostrza nieznacznie różnią się też wielkością oraz twardością. Obsidian ma twardość 56 HRC, Forte – 54 HRC , a Practi Plus – 52 HRC. Noże mają jednak wiele cech wspólnych. Oto one!

    • • Każdy nóż szefa kuchni Zwieger ma uniwersalne zastosowanie, a to znaczy, że nadaje się zarówno do krojenia, jak i szatkowania, porcjowania, filetowania, cięcia, rozdrabniania.
    • • Ostrza ze stali nierdzewnej są gwarancją długiej żywotności narzędzi.
    • • Ich forma jest prosta i minimalistyczna.
    • • Rękojeści wykonane zostały z tworzyw sztucznych, które zapewniają bezpieczeństwo podczas używania noża – przeciwdziałają wyślizgnięciu się narzędzia z dłoni.
    • • Noże są łatwe w utrzymaniu czystości – należy myć je pod bieżącą wodą przy użyciu zwykłych detergentów do mycia naczyń.
    •  

    Konserwacja noży Zwieger – nie tylko szefa kuchni

     

    Zakup dobrej jakości noży zapewnia sprawną i wygodną pracę w kuchni, jednak aby ostrza służyły jak najdłużej, trzeba pamiętać o ich odpowiedniej pielęgnacji. Jedną z ważniejszych kwestii jest tutaj ich ostrzenie. Nierzadko zapominamy o tym, że noże trzeba ostrzyć regularnie. Zakup takich akcesoriów powinien tym samym być równoznaczny z zakupem narzędzi do ostrzenia. Ostrzałka do noży Zwieger powinna stanowić komplet z wybranym nożem lub zestawem ostrzy. W przypadku noży średnio i bardzo stępionych odpowiednia będzie chociażby ostrzałka Zwieger Practi Plus. Jest to akcesorium składane, z kołem ze stali nierdzewnej z diamentowym proszkiem i kołem z kamienia szlifierskiego. Ostrzałka służy do gładzenia i polerowania. Ma gumową wstawką na obudowie, która poprawia komfort chwytu.

     

    Nóż szefa kuchni firmy Zwieger to uniwersalny produkt, który zastąpi nam kilka różnych ostrzy. Ostrze ze stali nierdzewnej, jeśli będziemy o nie właściwie dbać, posłuży nam przez wiele lat.

    Znane marki
    Szczególnie polecamy
    Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usługi zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce
    +