Status zamówienia Schowek () Zaloguj się Koszyk
Mój koszyk
Do darmowej dostawy brakuje jeszcze zł
    Odpowiemy w ciągu 24h

    Wałki do ciasta drewniane

    W każdej kuchni szanującej się pani domu nie powinno zabraknąć tak podstawowego przyboru kuchennego jakim jest wałek. Narzędzie ułatwi przygotowanie każdego rodzaju ciasta, kruchego, francuskiego, drożdżowego, ale także ciasta na pizzę czy domowy makaron do niedzielnego rosołu. W naszej ofercie posiadamy sporą gamę tradycyjnych, klasycznych wałków drewnianych, które cieszą się ogromną popularnością. Narzędzie to pomoże każdemu amatorowi wypieków osiągnąć idealnie rozwałkowane ciasto na smaczne pieczywo, ciasteczka czy domową pizzę. Wałek drewniany, jako jedno z podstawowych narzędzi kuchennych musi znaleźć się w szufladzie każdego domowego kucharza.

    Znaleziono 14 produktów
    Sortuj:
    Marka

    kolor
    Materiał
    Typ
    Przeznaczenie
    Specjalne

    Wałki do ciasta drewniane, klasyczne z nutą nowoczesności

     

    Drewniane wałki w ofercie naszego sklepu to zarówno narzędzia tradycyjne, gładkie z rączkami rozwałkowujące ciasto na płaskie, cienkie plastry, ale również nowoczesne wałki drewniane do ciasta bez rączek lub regulowane. Ogromną większość wałków stanowią wałki wykonane z bardzo wysokiej jakości drewna bukowego - nie pochłaniają wilgoci, są w 100% ekologiczne, są lekkie i wygodnie leżą w dłoni. Aby rozwałkować ciasto nie musimy używać zbyt dużo siły. Każdy wałek do ciasta drewniany jest wytrzymały i uniwersalny, dlatego posłuży w naszej kuchni na długo. Przyda się do rozwałkowania ciasta na ciasteczka, pierniczki, pierogi, domowy makaron i pizzę. Drewniany wałek do ciasta to zdecydowanie niezbędnik, który musi znaleźć się w każdej kuchni! Prędzej czy później będziemy musieli po niego sięgnąć!

     

    Wałek drewniany do ciasta z wysokiej jakości drewna bukowego

     

    Drewno, z którego wykonane są wałki oferowane w naszym sklepie jest najwyższej jakości, niezwykle wytrzymałe i trwałe. Ciasto nie przykleja się do wałka, można go szybko i w prosty sposób umyć. Producenci zalecają mycie ręczne wałków, aby nie narażać wałka na uszkodzenia. Wałki są różnych wielkości i dedykowane są do różnych zastosowań. Wałki proste, bez bocznych uchwytów nadają się idealnie do rozwałkowania ciasta na pizzę. Wałki mniejsze, ze specjalnie wyprofilowaną rączką ze stali nierdzewnej zakończoną wygodnym uchwytem z drewna będą doskonałe przy rozwałkowaniu ciast do makaronów, a wałki ze wzorami udekorują pięknie ciasteczka i pierniczki. Można również skompletować przybory z innymi akcesoriami kuchennymi i stworzyć własny, niepowtarzalny zestaw.

    Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usługi zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce
    +