Status zamówienia Schowek () Zaloguj się Koszyk
Mój koszyk
Do darmowej dostawy brakuje jeszcze zł
    Odpowiemy w ciągu 24h

    Szynkowary ze stali nierdzewnej

    Szynkowar ze stali nierdzewnej pozwoli przygotować w domu smaczne i zdrowe wędliny. Wykonany z najwyższej jakości materiału jest bezpieczny dla zdrowia oraz higieniczny. Szynkowar ze stali nierdzewnej z termometrem umożliwi precyzyjne kontrolowanie temperatury mięsa oraz wody, w której będziemy je parzyć. Czas parzenia zależy od rodzaju mięsa i trwa od jednej godziny do trzech. Należy jednak pamiętać, aby nie dopuścić do zagotowania się wody, w której umieścimy naczynie z mięsem w środku. Dzięki termometrowi możemy przez cały czas sprawdzać temperaturę wody i w razie jej podniesienia spłukać naczynie zimną wodą. Produkty przydadzą się w okresie świątecznym, zarówno Wielkanocy, jak i świąt Bożego Narodzenia. Gospodynie domowe lubią przyrządzać wtedy własne wędliny oraz inne wyroby mięsne, aby podczas spożywania wigilijnej kolacji czy śniadania wielkanocnego poczęstować nimi swoją rodzinę. Smaczne oraz zdrowie, pozbawione konserwantów wyroby mięsne na pewno będą bardzo chętnie spożywane przez domowników oraz zaproszonych gości. Łatwy w obsłudze oraz utrzymaniu czystości szynkowar stalowy służył będzie w każdym domu przez wiele lat. Niewielkich rozmiarów będzie można przechowywać w szafce lub spiżarni.

    Znaleziono 4 produkty
    Sortuj:
    Marka

    Materiał
    Typ kuchenki
    Specjalne

    Praktyczny garnek szynkowar ze stali nierdzewnej od renomowanych producentów

     

    Wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej urządzenia, w których możemy przygotować wspaniałe domowe wędliny, takie jak: szynki wieprzowe, drobiowe, mielonki, rolady, pasztety, golonki parzone, kiełbasy czy boczek prasowany i rolowany, będą niezastąpione w domach wielbicieli tych pysznych mięsnych wyrobów. Szynkowary pomieszczą około jednego kilograma mięsa, które należy dzień lub dwa dni wcześniej zamarynować. Pachnące różnymi przyprawami mięso wkładamy do woreczka dołączonego do zestawu z naczyniem i umieszczamy w szynkowarze. W komplecie znajduje się specjalna pokrywka ze sprężynką, dzięki której dociśniemy mięso do dna, tak aby nasza szynka była zwarta, a jednocześnie delikatna i pyszna. Całość zamykamy górną pokrywą i umieszczamy w garnku z wodą dochodzącą do 3/4 szynkowaru. W zależności od mięsa jakiego używamy parzymy je odpowiednio od godziny do trzech. Należy pamiętać, że woda nie może zagotować się, musi cały czas utrzymywać temperaturę około 75-85 stopni Celsjusza. Dzięki dołączonemu do zestawu termometrowi z łatwością będzie można ją kontrolować i w razie podniesienia się jej nalać odrobinę zimnej wody. Mięsa nie można w szynkowarze gotować, bo nie uzyskamy pożądanego efektu smacznej wędliny. Po parzeniu naczynie schładzamy zimą wodą, odstawiamy do wystudzenia, a następnie umieszczamy w lodówce na kolejny dzień. Po tym czasie możemy wyjąć naszą szynkę i częstować nią domowników oraz gości.

     

    Szynkowar stalowy z termometrem pozwoli przygotować domowe wędliny na święta oraz przez cały rok

     

    Oferowane przez nasz sklep szynkowary takich producentów jak marka Tescoma czy marka Biowin to urządzenia sprawdzone i niezawodne. Dzięki nim przyrządzimy domowe wędliny według własnego przepisu z ulubionymi przyprawami. Stalowe naczynia są wytrzymałe na wysokie oraz niskie temperatury, posłużą w każdym gospodarstwie domowym przez wiele lat. Mogą stać się również wspaniałym i oryginalnym prezentem dla bliskich, którzy cenią sobie zdrowie żywienie i własnoręcznie przygotowują przetwory, pieką chleby czy pragną produkować własne wędliny. Nieograniczone możliwości wytwarzania pysznych kiełbas, pasztetów i mielonek z różnymi przyprawami oraz dodatkami sprawią, że będziemy cieszyć się zdrowym jedzeniem każdego dnia.

    Znane marki
    Szczególnie polecamy
    Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usługi zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce
    +