Status zamówienia Schowek () Zaloguj się Koszyk
Mój koszyk
Do darmowej dostawy brakuje jeszcze zł
Odpowiemy w poniedziałek

Japońskie noże kuchenne

Znaleziono 642 produkty
Sortuj
Marka

kolor
Seria
Długość ostrza
Materiał ostrza
Zastosowanie
Typ
Cechy noży
Zestaw
Rękojeść
Rodzaj stali
Wielkość
Specjalne
Akcesoria do szparagów
TESCOMA Azza 18 cm - nóż japoński Santoku ze stali nierdzewnej

TESCOMA Azza 18 cm - nóż japoński Santoku ze stali nierdzewnej

Wysyłka pojutrze
107.60 zł
WUSTHOF Classic Colour 17 cm - nóż japoński Santoku ze stali nierdzewnej

WUSTHOF Classic Colour 17 cm - nóż japoński Santoku ze stali nierdzewnej

Wysyłka w środę 18.06
530.28 zł
ZWILLING Pro 17 cm - nóż Nakiri ze stali węglowej

ZWILLING Pro 17 cm - nóż Nakiri ze stali węglowej

Wysyłka w piątek 20.06
448.99 zł
ZWILLING All Star 18 cm - nóż japoński Santoku ze stali nierdzewnej

ZWILLING All Star 18 cm - nóż japoński Santoku ze stali nierdzewnej

Wysyłka w piątek 20.06
421.90 zł
MIYABI 7000D 24 cm - nóż japoński Gyutoh ze stali nierdzewnej

MIYABI 7000D 24 cm - nóż japoński Gyutoh ze stali nierdzewnej

Wysyłka w piątek 20.06
1437.90 zł
KITCHENAID Goumert 18 cm - nóż Santoku ze stali nierdzewnej z osłoną na ostrze

KITCHENAID Goumert 18 cm - nóż Santoku ze stali nierdzewnej z osłoną na ostrze

Wysyłka w piątek 20.06
107.90 zł
KYOCERA Chowa 14 cm - nóż japoński Santoku z ceramiki cyrkonowej

KYOCERA Chowa 14 cm - nóż japoński Santoku z ceramiki cyrkonowej

Wysyłka w środę 18.06
279.90 zł
KYOCERA Chowa 7,5 cm - nóż japoński do warzyw i owoców z ceramiki cyrkonowej

KYOCERA Chowa 7,5 cm - nóż japoński do warzyw i owoców z ceramiki cyrkonowej

Wysyłka w środę 18.06
211.90 zł
KITCHENAID 3 szt. - zestaw noży japońskich ze stali wysokowęglowej z osłonami na ostrza

KITCHENAID 3 szt. - zestaw noży japońskich ze stali wysokowęglowej z osłonami na ostrza

Wysyłka w piątek 20.06
159.90 zł
ZWILLING Pro 18 cm - nóż Santoku ze stali węglowej

ZWILLING Pro 18 cm - nóż Santoku ze stali węglowej

Wysyłka w piątek 20.06
463.90 zł
MIYABI 7000D 9 cm - nóż japoński Kudamono do warzyw i owoców ze stali nierdzewnej

MIYABI 7000D 9 cm - nóż japoński Kudamono do warzyw i owoców ze stali nierdzewnej

Wysyłka w piątek 20.06
696.90 zł
MIYABI 4000FC 9 cm - nóż japoński Kudamono do warzyw i owoców ze stali nierdzewnej

MIYABI 4000FC 9 cm - nóż japoński Kudamono do warzyw i owoców ze stali nierdzewnej

Wysyłka w piątek 20.06
696.90 zł
KANETSUNE SEKI Zen-Bokashi 17 cm - nóż japoński Bunka ze stali węglowej

KANETSUNE SEKI Zen-Bokashi 17 cm - nóż japoński Bunka ze stali węglowej

Wysyłka w środę 18.06
1498.90 zł
KANETSUNE SEKI 950 16,5 cm - nóż japoński Santoku ze stali nierdzewnej

KANETSUNE SEKI 950 16,5 cm - nóż japoński Santoku ze stali nierdzewnej

Wysyłka w środę 18.06
279.90 zł
KANETSUNE SEKI 15,5 cm - japoński nóż do ostryg ze stali nierdzewnej

KANETSUNE SEKI 15,5 cm - japoński nóż do ostryg ze stali nierdzewnej

Wysyłka w środę 18.06
50.90 zł
GLOBAL GS-90 13 cm - nóż japoński Santoku ze stali nierdzewnej

GLOBAL GS-90 13 cm - nóż japoński Santoku ze stali nierdzewnej

Wysyłka w środę 18.06
368.90 zł
GLOBAL GS-89 13 cm - japoński nóż szefa kuchni ze stali nierdzewnej

GLOBAL GS-89 13 cm - japoński nóż szefa kuchni ze stali nierdzewnej

Wysyłka w środę 18.06
339.90 zł
GLOBAL GS-57 11 cm - nóż japoński Santoku ze stali nierdzewnej

GLOBAL GS-57 11 cm - nóż japoński Santoku ze stali nierdzewnej

Wysyłka w środę 18.06
348.90 zł
BUNMEI 19,5 cm - nóż japoński Deba do filetowania dla leworęcznych ze stali nierdzewnej

BUNMEI 19,5 cm - nóż japoński Deba do filetowania dla leworęcznych ze stali nierdzewnej

Wysyłka w środę 18.06
449.90 zł
BUNMEI 16,5 cm - nóż japoński Deba do filetowania dla leworęcznych ze stali nierdzewnej

BUNMEI 16,5 cm - nóż japoński Deba do filetowania dla leworęcznych ze stali nierdzewnej

Wysyłka w środę 18.06
339.90 zł
SATAKE Cutlery Mfg Aogami Pro 16 cm - nóż japoński Nakiri do warzyw ze stali węglowej

SATAKE Cutlery Mfg Aogami Pro 16 cm - nóż japoński Nakiri do warzyw ze stali węglowej

Wysyłka w środę 18.06
478.90 zł
SATAKE Cutlery Mfg Aogami Pro 24 cm - nóż japoński Sashimi Yanagiba ze stali węglowej

SATAKE Cutlery Mfg Aogami Pro 24 cm - nóż japoński Sashimi Yanagiba ze stali węglowej

Wysyłka w środę 18.06
1199.90 zł
SATAKE Masamune 5 szt. - zestaw noży japońskich ze stali nierdzewnej

SATAKE Masamune 5 szt. - zestaw noży japońskich ze stali nierdzewnej

Wysyłka w środę 18.06
748.90 zł
TAMAHAGANE Bamboo 17,5 cm - nóż japoński Santoku ze stali nierdzewnej

TAMAHAGANE Bamboo 17,5 cm - nóż japoński Santoku ze stali nierdzewnej

Wysyłka w środę 18.06
559.90 zł
TAMAHAGANE Bamboo 18 cm - nóż japoński Nakiri ze stali nierdzewnej

TAMAHAGANE Bamboo 18 cm - nóż japoński Nakiri ze stali nierdzewnej

Wysyłka w środę 18.06
559.90 zł
TAMAHAGANE Kyoto 27 cm - japoński nóż szefa kuchni ze stali nierdzewnej

TAMAHAGANE Kyoto 27 cm - japoński nóż szefa kuchni ze stali nierdzewnej

Wysyłka w środę 18.06
1598.90 zł
TAMAHAGANE San VG-5 Brown 23 cm - japoński nóż do chleba i pieczywa ze stali nierdzewnej

TAMAHAGANE San VG-5 Brown 23 cm - japoński nóż do chleba i pieczywa ze stali nierdzewnej

Wysyłka w środę 18.06
689.90 zł
TAMAHAGANE San VG-5 Brown 17,5 cm - nóż japoński Santoku ze stali nierdzewnej

TAMAHAGANE San VG-5 Brown 17,5 cm - nóż japoński Santoku ze stali nierdzewnej

Wysyłka w środę 18.06
539.90 zł
TAMAHAGANE San VG-5 Brown 16 cm - japoński nóż do wykrawania ze stali nierdzewnej

TAMAHAGANE San VG-5 Brown 16 cm - japoński nóż do wykrawania ze stali nierdzewnej

Wysyłka w środę 18.06
499.90 zł
TAMAHAGANE San VG-5 Brown 12 cm - nóż japoński Santoku ze stali nierdzewnej

TAMAHAGANE San VG-5 Brown 12 cm - nóż japoński Santoku ze stali nierdzewnej

Wysyłka w środę 18.06
488.90 zł
TAMAHAGANE San VG-5 Black 24 cm - nóż japoński Sujihiki ze stali nierdzewnej

TAMAHAGANE San VG-5 Black 24 cm - nóż japoński Sujihiki ze stali nierdzewnej

Wysyłka w środę 18.06
799.90 zł
TAMAHAGANE San VG-5 Black 17,5 cm - nóż japoński Santoku ze stali nierdzewnej

TAMAHAGANE San VG-5 Black 17,5 cm - nóż japoński Santoku ze stali nierdzewnej

Wysyłka w środę 18.06
698.90 zł
TAMAHAGANE San VG-5 Black 12 cm - nóż japoński Santoku ze stali nierdzewnej

TAMAHAGANE San VG-5 Black 12 cm - nóż japoński Santoku ze stali nierdzewnej

Wysyłka w środę 18.06
438.90 zł
TAMAHAGANE San VG-5 Black 27 cm - nóż japoński Sujihiki ze stali nierdzewnej

TAMAHAGANE San VG-5 Black 27 cm - nóż japoński Sujihiki ze stali nierdzewnej

Wysyłka w środę 18.06
988.90 zł
TAMAHAGANE Sakura 12 cm - nóż japoński Santoku ze stali nierdzewnej

TAMAHAGANE Sakura 12 cm - nóż japoński Santoku ze stali nierdzewnej

Wysyłka w środę 18.06
359.90 zł
TAMAHAGANE Sakura 16 cm - nóż japoński Nakiri ze stali nierdzewnej

TAMAHAGANE Sakura 16 cm - nóż japoński Nakiri ze stali nierdzewnej

Wysyłka w środę 18.06
389.90 zł
SKOTTSBERG 17 cm - nóż japoński Santoku ze stali nierdzewnej

SKOTTSBERG 17 cm - nóż japoński Santoku ze stali nierdzewnej

Wysyłka pojutrze
275.90 zł
SKOTTSBERG 20 cm - japoński nóż szefa kuchni ze stali nierdzewnej

SKOTTSBERG 20 cm - japoński nóż szefa kuchni ze stali nierdzewnej

Wysyłka pojutrze
335.90 zł
SKOTTSBERG 15 cm - japoński nóż szefa kuchni ze stali nierdzewnej

SKOTTSBERG 15 cm - japoński nóż szefa kuchni ze stali nierdzewnej

Wysyłka pojutrze
247.90 zł
Nóż japoński Santoku ze stali damasceńskiej DAMASCUS 18 cm

Nóż japoński Santoku ze stali damasceńskiej DAMASCUS 18 cm

Wysyłka pojutrze
213.90 zł
WUSTHOF Classic Colour 17 cm - nóż japoński Santoku ze stali nierdzewnej

WUSTHOF Classic Colour 17 cm - nóż japoński Santoku ze stali nierdzewnej

Wysyłka w środę 18.06
538.00 zł
WUSTHOF Classic Colour 17 cm - nóż japoński Santoku ze stali nierdzewnej

WUSTHOF Classic Colour 17 cm - nóż japoński Santoku ze stali nierdzewnej

Wysyłka w środę 18.06
538.00 zł
WUSTHOF Classic Colour 17 cm - nóż japoński Santoku ze stali nierdzewnej

WUSTHOF Classic Colour 17 cm - nóż japoński Santoku ze stali nierdzewnej

Wysyłka w środę 18.06
570.00 zł
WUSTHOF Classic Colour 17 cm - nóż japoński Santoku ze stali nierdzewnej

WUSTHOF Classic Colour 17 cm - nóż japoński Santoku ze stali nierdzewnej

Wysyłka w środę 18.06
538.00 zł
SAKAI TAKAYUKI Urushi Saiu 17 cm - nóż japoński Santoku ze stali damasceńskiej

SAKAI TAKAYUKI Urushi Saiu 17 cm - nóż japoński Santoku ze stali damasceńskiej

Wysyłka w środę 18.06
948.90 zł
SAKAI TAKAYUKI Hien 27 cm - nóż japoński Yanagiba ze stali wysokowęglowej z etui

SAKAI TAKAYUKI Hien 27 cm - nóż japoński Yanagiba ze stali wysokowęglowej z etui

Wysyłka w środę 18.06
3628.90 zł
SAKAI TAKAYUKI Shoryu Honyaki 30 cm - nóż japoński Yanagiba ze stali nierdzewnej z etui

SAKAI TAKAYUKI Shoryu Honyaki 30 cm - nóż japoński Yanagiba ze stali nierdzewnej z etui

Wysyłka w środę 18.06
3998.90 zł
SAKAI TAKAYUKI Shoryu Honyaki 30 cm - nóż japoński Sakimaru ze stali nierdzewnej z etui

SAKAI TAKAYUKI Shoryu Honyaki 30 cm - nóż japoński Sakimaru ze stali nierdzewnej z etui

Wysyłka w środę 18.06
4198.90 zł
Trwa wczytywanie produktów...

Nóż japoński nakiriNoże kuchenne japońskie – dla miłośników azjatyckiej kuchni!

 

Japońskie noże kuchenne charakteryzują się niezwykłą trwałością oraz precyzją wykonania. Ostrza tych specjalnych narzędzi kuchennych, wykonane ze stali lub ceramiki, wyróżnia wyjątkowa ostrość, a ich rękojeści – doskonałe wyważenie. Tradycyjny nóż japoński to ważny element wyposażenia każdej kuchni, w której królują azjatyckie dania. Jest bardzo wygodny i poręczny, dzięki czemu z łatwością pokroimy szynkę lub inne mięso, poszatkujemy warzywa i twarde owoce. Precyzyjnie podzielimy na równe części przygotowane w domu sushi. Klasyczne noże japońskie posiadają specyficzny kształt, z prostą krawędzią tnącą oraz zaokrąglonym, łukowatym grzbietem. Wysokiej klasy noże japońskie kuchenne, takich renomowanych marek jak Global, Kasumi, Kyocera czy Tojiro, to doskonałe narzędzia dla profesjonalnych kuchmistrzów, ale i amatorów gotowania! Dzięki niezwykłej ostrości i precyzyjności, jaką wyróżniają się japońskie noże kuchenne, we własnej kuchni poczujesz się jak w prawdziwej restauracji! Pamiętaj, że do ostrzenia japońskich noży niezbędne będą odpowiednio dostosowane do tego ostrzałki kuchenne!

 

Jakie japońskie noże kuchenne możemy wybrać?

 

Szeroka gama produktów dostępna w naszym sklepie zaspokoi potrzeby świeżo upieczonych kucharzy, jak i profesjonalistów, którzy oczekują najwyższej jakości narzędzi do pracy w kuchni. Noże japońskie kuchenne są bowiem różnie profilowane, dostępne z gładkimi ostrzami lub posiadające specjalne ząbki na krawędzi, zaokrąglone czy odpowiednio wygięte, sprawdzą się w każdej kuchni. Japońskie noże kuchenne możemy podzielić na te tradycyjne oraz te stanowiące nieco zmodyfikowane odpowiedniki europejskich ostrz. Możemy dokonać podziału także na materiał wykonania oraz przeznaczenie. Ale o tym wszystkim dowiesz się poniżej.

 

ZWIEGER Practi Plus czarny 17 cm - nóż santoku ze stali nierdzewnejRóżne noże japońskie kuchenne

 

Deba – tradycyjny nóż japoński wyróżniający się dość solidną konstrukcją. Typowa długość ostrza Deba wynosi 16-20 cm. Gruba i ciężka klinga sprawia, że tego typu japońskie noże kuchenne doskonale nadają się do obróbki surowych ryb, a niekiedy i drobiu.

 

Nakiri – nóż japoński będący dwustronnie ostrzoną odmianą noża Usuba. Swoim kształtem jest zbliżony do tasaka, ponieważ nie posiada czubka, ale prostą krawędź tnącą. Tym, co odróżnia go od tasaka jest węższe, delikatniejsze ostrze, świetnie nadające się do siekania warzyw i owoców czy krojenia produktów na cienkie plasterki.

 

Santoku – czyli japoński nóż szefa kuchni, stanowiący azjatycki odpowiednik dla noża europejskiego. Ma bardzo uniwersalny wymiar. Posłuży do krojenia mięs, ryb i warzyw. Wyróżnia się ostrzem o długości kilkunastu centymetrów, a także szeroką klingą z nieco obniżonym czubkiem, którym zgnieciemy ząbki czosnku. Ostry, lekki i cienki. Tego typu japońskie noże Santoku sprawdzą się w każdej kuchni.

 

Tako – zwany także Takohiki. Noże japońskie kuchenne typu Tako nie posiadają spiczastego czubka. Koniec ostrza tworzy kąt prosty z krawędzią tnącą, co ułatwia przenoszenie na nim kawałków pokrojonego akurat produktu. Tradycyjnie nóż japoński Tako przeznaczony jest do krojenia ośmiornic.

 

Yanagi  – noże japońskie kuchenne Yanagiba stanowią podstawowe narzędzie sushi-mistrzów. Wyróżniają się długim i wąskim ostrzem ze szlifem jednostronnym. Yanagi służy do przygotowywania sushi, ale i do filetowania ryb.

 

Noże japońskie kuchenne kute, dostępne w naszej ofercie, przeznaczone są do różnego rodzaju czynności kuchennych. Znajdziemy ostrza uniwersalne, doskonałe do krojenia warzyw, owoców i mięsa, ale również wyszukamy japońskie noże kuchenne o konkretnym przeznaczeniu – tasak do cięcia mięsa z kością, nóż japoński do filetowania, ostrze do krojenia chleba, szatkowania warzyw czy zgniatania czosnku.

 

Noże japońskie ceramiczneJapońskie noże ceramiczne, a może stalowe?

 

W naszej ofercie dostępne są nie tylko noże kuchenne japońskie kute ze stali, ale również japońskie noże ceramiczne, ustępujące swoją twardością jedynie diamentowi. Jedne i drugie cieszą się sporą popularnością, dlatego warto przyjrzeć im się bliżej.

 

Noże japońskie stalowe – takie noże japońskie wykonuje się z różnego rodzaju stali, wykazującej dane właściwości. Może być to stal nierdzewna, chirurgiczna, węglowa, wysokowęglowa, chromowo-wanadowa, damasceńska czy molibdenowo-wanadowa. W zależności od jej typu ostrze wykazuje daną odporność na uszkodzenia mechaniczne, zarysowania, rdzewienie i tępienie. Stalowe japońskie noże kuchenne dostępne są w naprawdę szerokiej ofercie rożnych marek. Będą do noże japońskie Global, Satake, Tojiro, a nawet Fissler i Jopseh Joseph.

 

Japońskie noże ceramiczne – to noże posiadające ostrza wykonane ze szlachetnej ceramiki, bardzo twardej i zapewniającej wyjątkową trwałość. Ceramika jest naturalnym materiałem, dlatego cieszy się sporą popularnością. Warto zaznaczyć, że noże ceramiczne są całkowicie obojętne chemicznie i mogą być stosowane nawet przez osoby uczulone na nikiel. Nie zmieniają smaku ani zapachu przyrządzanych posiłków. Poza tym takie noże japońskie kuchenne są dość lekkie i prezentują się niezwykle elegancko! Ich klingi na długo zachowują ostrość i co najważniejsze – nigdy nie rdzewieją!

 

Zestaw noży japońskichZ uwagi na to, że są tak twarde, że ustępują jedynie diamentom, do ich ostrzenia należy wykorzystywać specjalne ostrzałki diamentowe, przeznaczone do ostrzenia noży japońskich. Japońskie noże ceramiczne oferują takie marki jak Kasumi i Kyocera.

 

Noże kuchenne japońskie tytanowe – nie można nie wspomnieć o nożach wyposażonych w tytanowe ostrza. Tytan to materiał twardy, wytrzymały, odporny na odkształcenia i wysokie temperatury. Noże japońskie tytanowe, podobnie jak te ze stali nierdzewnej, nie są podatne na uszkodzenia, ale są za to od nich lżejsze. Odpowiednio użytkowane i pielęgnowane będą służyły w naszej kuchni przez lata. Warte polecenia są w szczególności tytanowe japońskie noże kuchenne Kasumi Titanium.

 

Zestaw noży japońskich

 

A może zainteresuje Cię zestaw japońskich noży kuchennych? Noże umieszczone w drewnianym bloku warto ustawić na kuchennym blacie, by były zawsze pod ręką, a jednocześnie stanowiły niewątpliwą ozdobę kuchni. Zamiast kompletować samodzielnie różne rodzaje noży, możesz od razu wybrać zestaw noży japońskich z ostrzami przeznaczonymi do różnych zadań - krojenia, obierania, szatkowania, plastrowania czy filetowania. W zestawie dostępne są zarówno noże japońskie ze stalowymi ostrzami, jak i z tymi ceramicznymi.

 

A jeśli szukasz dobrego pomysłu na prezent dla miłośnika azjatyckiej kuchni, postaw na komplet noży zamkniętych w eleganckim, drewnianym pudełku, wyścielonym miękkim materiałem. Taki podarek z pewnością zrobi wrażenie!

Znane marki
Szczególnie polecamy