Status zamówienia Schowek () Zaloguj się Koszyk
Mój koszyk
Do darmowej dostawy brakuje jeszcze zł
    Odpowiemy w ciągu 24h

    Garnki pojedyncze do gotowania słoików

    Garnki do gotowania słoików umożliwią pasteryzację słoików i szklanych butelek. Tradycyjny garnek do gotowania słoików emaliowany typu powidlak zaopatrzony jest w specjalny wkład z otworami, który umieszcza się na jego dnie – stanowi on bezpieczną podstawę do ustawienia słoików. Do pasteryzacji można wykorzystać również innego typu naczynie– najlepiej duży i pojemny, ale niski kocioł. Funkcję wkładu będzie w tym przypadku pełnić gruby materiał lub papier. W ofercie naszego sklepu można znaleźć również elektryczne kotły, które są innego typu garnkami do zapraw, działającymi w oparciu o energię elektryczną.

    Znaleziono 5 produktów
    Sortuj:
    Marka

    Typ kuchenki
    Pojemność
    kolor
    Średnica
    Powłoka
    Materiał
    Przeznaczenie
    Specjalne

    Kocioł do gotowania słoików konieczny w kuchni podczas sezonu na zaprawy

     

    Domowe powidła, konfitury, dżemy, marmolady, kompoty czy soki owocowe, a także rozmaite przetwory warzywne – wszystkie one to smaki przełomu lata i jesieni, które możemy zachować w słoikach na całą zimę, wykorzystując garnek do gotowania wecków. Przygotowane i pasteryzowane przetwory z pewnością sprawią ogromną przyjemność w okresie, w którym nie można już kupić żadnych warzyw i owoców sezonowych. Znakomite przepisy na domowe zaprawy często bywają przekazywane z pokolenia na pokolenie, jednak nawet najlepszą recepturę zepsuć nam może niewłaściwa pasteryzacja naczyń szklanych. Dlatego tak duże znaczenie ma specjalny garnek do pasteryzacji słoików.

     

    Wygodne i funkcjonalne garnki do pasteryzacji

     

    Wygotowanie słoików w odpowiedniej temperaturze, pomiędzy 60°C, a 100°C i w odpowiednim czasie, zależnym od takich czynników, jak pojemność słoika, charakter zaprawy, a także poziom jej kwasowości, zagwarantuje pozbycie się wszelkich bakterii i drobnoustrojów, które mogłyby przyczynić się do niszczenia naszych przetworów. Jeżeli należymy do szczególnych miłośników przetwórstwa i chcemy zyskać pewność, że dna słoików nie przegrzeją się i nie zaczną pękać, warto pomyśleć o zainwestowaniu w kotły do gotowania słoików. Garnek do gotowania zapraw posiada szerokie dno z płytką do stabilnego ustawienia słoików uchroni nas przed tego rodzaju przykrymi niespodziankami. Jeżeli jednak kupujemy pojemne i niskie garnki do gotowania wecków, wystarczy wyłożyć jego dno grubą ścierką kuchenną z materiału, płóciennym, kilkuwarstwowym ręcznikiem lub też papierem. Garnek do pasteryzacji stanie się niezastąpionym i nieocenionym elementem w każdej domowej spiżarni. W naszej ofercie posiadamy produkty najwyższej jakości, wykonane z najlepszych materiałów, dzięki czemu służyć będą każdej pani domu przez długie lata. Wszystkie garnki wyposażone w szczelne pokrywki idealnie sprawdzą się na każdego rodzaju kuchenkach. Dostępne kotły elektryczne wyprodukowane z jakościowej stali nierdzewnej funkcjonować będą samodzielnie po podłączeniu do prądu.

    Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usługi zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce
    +