KOSZT WYSYŁKI 9,90 ZŁ

 

ZAKUPY ZA 299 ZŁ DOSTAWA GRATIS

 

ZWROT TOWARU DO 30 DNI

 

Foremki do masła

Baranek wielkanocny to podstawowy symbol obecny na każdym świątecznym stole, którego nie może zabraknąć w tradycyjnej święconce. W chrześcijańskiej kulturze stanowi on znak Chrystusa, który zmartwychwstaje i pokonuje grzech oraz śmierć. Maślany baranek jest elementem obowiązkowym podczas wielkanocnego śniadania w gronie rodzinnym, stanowiąc dodatek do pieczywa. Często decydujemy się na zakupienie go w sklepie, jednak własnoręczne przygotowanie go w warunkach domowych nie jest aż tak trudne, jeśli mamy odpowiednie foremki do masła.

Forma do masła BARANEK MINI

Dostępność: Powyżej 10 szt.
Cena brutto: 22.60 zł
Foremka do masła w kształcie baranka wykonana z drewna

Wymiary formy:

Długość: 10,0 cm
Szerokość: 5,5 cm

Produkt wykonany w Polsce!
Ilość szt.

Forma do masła BARANEK 2

Dostępność: Powyżej 10 szt.
Cena brutto: 29.90 zł
Drewniana forma do masła w kształcie baranka

Wymiary formy:

Długość: 11,0 cm
Szerokość: 6,5 cm

Tradycyjny polski produkt
Ilość szt.

Forma do masła KURCZAK

Dostępność: Powyżej 10 szt.
Cena brutto: 29.90 zł
Drewniana forma do masła w oryginalnym kształcie kurczaka

Wymiary formy:

Długość: 9,5 cm
Szerokość: 6,0 cm

Produkt wykonany w Polsce!

Ilość szt.

Forma do masła KWIAT

Dostępność: Powyżej 10 szt.
Cena brutto: 29.90 zł
Drewniana forma do masła z ludowym motywem kwiatowym

Wymiary formy:

Długość: 12,5 cm
Szerokość: 7,0 cm

Produkt wykonany w Polsce!

Ilość szt.

Forma do masła BARANEK

Dostępność: Powyżej 10 szt.
Cena brutto: 36.00 zł
Drewniana forma do masła w kształcie baranka

Wymiary formy:
Długość: 12,5 cm
Szerokość: 6,5 cm

Idealny na wielkanocny stół
Ilość szt.




Klasyczny baranek robiony jest zawsze z masła, choć spotykamy także baranki z ciasta, baranki z marcepanu czy z masy cukrowej. Cieszą one zwłaszcza najmłodszych, tak samo jak ucieszy ich rodzinna zabawa, jaką może stać się samodzielne wykonanie baranka. Wielkanocne formy do masła pozwolą w prosty sposób wyrzeźbić maślaną figurkę o idealnym kształcie. Przed przystąpieniem do tego zadania po raz pierwszy warto pamiętać, że drewniane formy wymagają zawsze zaimpregnowania jadalnym olejem. Przed umieszczeniem masła w formie z kolei musimy ją najpierw dobrze schłodzić w naczyniu z zimną wodą (zwykle przez około godzinę). Dopiero wtedy ostrożnie wypełniamy ją masłem i składamy szczelnie jej obydwie części. Gotowego baranka wyciągamy z formy bardzo delikatnie po ponownym schłodzeniu. Przydatnym trickiem, który niezwykle ułatwi nam wykładanie baranka bez obaw o jego uszkodzenie, jest uprzednie wyłożenie foremki wewnątrz folią spożywczą. Tradycyjne drewniane baranki do masła występują często także uzupełnione o foremki w kształcie kurczaków oraz innych zwyczajowych symboli Świąt Wielkanocnych. Baranek wyciągnięty z formy do masła wymaga jeszcze dekoracji – najczęściej dodajemy mu uszy, język i ogonek z liści bukszpanu oraz dołączamy oczy z dużych ziaren pieprzu czarnego. Tak przygotowany z pewnością stanie się uroczą ozdobą wielkanocnego koszyczka oraz naszej stołowej aranżacji. Znakomicie wyglądać będzie na talerzu w otoczeniu zdobionych jajek, udekorowany wielkanocną chorągiewką.



		
Ukryj
Koszt produktów:
Koszt dostawy od: 9.90 zł
Razem do zapłaty:
Darmowa dostawa Do darmowej wysyłki brakuje
jeszcze
Pytanie dotyczące produktu

Proszę podać adres e-mail lub numer telefonu

Kliknij aby zamknąć komunikat

Proszę poprawnie wypełnić pole
Kliknij aby zamknąć komunikat

Dziękujemy, zapytanie zostało wysłane