Tłuczki do mięsa doceniają prawdziwi smakosze świeżych i pachnących kotletów oraz innych mięs wymagających odpowiedniego rozbicia. Wiedzą oni bowiem, że tłuczki podczas rozbijania wydobywają wyjątkowy smak mięsa. W naszej ofercie dostępne są rozmaite produkty, zarówno niezwykle wytrzymałe tłuczki metalowe, jak i tradycyjne drewniane. Tłuczek do mięsa powinien charakteryzować się prostą, budową, poręcznością oraz wykonany powinien być z wysokiej jakości materiałów. Zdecydowanie godny polecenia jest tłuczek kuchenny ze stali nierdzewnej, który posłuży nam przez wiele lat. Tłuczek do kotletów pozwala rozbić mięso na odpowiednią grubość, dzięki czemu łatwej się je smaży. Świetnie radzi sobie z wieprzowiną, wołowiną, czy mięsem drobiowym. Oferujemy zarówno artykuły tradycyjne, na długim uchwycie, jak i w formie wałka do mięsa z ząbkami. Przy używaniu produktów nie trzeba używać zbyt dużo siły. Są dobrze wyważone i dobrze leżą w dłoni, dzięki czemu rozbijanie mięsa nie trwa długo.
Oferowane przez renomowanych producentów takich jak marka Eko Drew artykuły wykonane z najwyższej jakości drewna posiadają gwarancję trwałości oraz wytrzymałości. Drewniane tłuczki pasować będą do tradycyjnych kuchni, w których króluje klasyczny wystrój. Idealnie pasować będą do posiadanych już akcesoriów kuchennych z drewna oraz innych elementów wyposażenia. Wygodne i praktyczne narzędzia wykonane z bukowego drewna posiadają ciekawe kształty oraz wzory. Są niezbędnym elementem podczas przygotowania większości dań mięsnych. Nadają się idealnie do przygotowania kotletów schabowych, zrazów, filetów z kurczaka, czy bitek wołowych. Dzięki odpowiedniemu rozbiciu mięsa będzie ono po usmażeniu chrupkie, miękkie i bardzo aromatyczne. Solidne drewniane rączki przyborów nie wyślizgują się z dłoni podczas pracy w kuchni. Produkty wykonane z Polsce oraz za granicą na pewno przypadną do gustu wszystkim, nawet bardzo wymagającym klientom. Oferowane przez nasz sklep tłuczki aluminiowe to inwestycja na wiele lat. Posiadające wygodne rękojeści z wrąbkami na palce są komfortowe i bardzo pewnie leżą w dłoni. Nie wyślizgną się nawet z mokrych rąk. Dzięki ubijaniu z mięsa wydobędziemy niecodzienny smak oraz aromat i sprawimy, że będzie bardzo miękkie i soczyste.
Narzędzia do rozbijania mięsa to niezbędne elementy wyposażenia kuchni wielbicieli potraw mięsnych. Umożliwiają szybkie i sprawne rozbijanie każdego mięsa, bez użycia nadmiaru siły. Wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej, drewna, czy aluminium są wytrzymałe i higieniczne. Antypoślizgowe uchwyty sprawią, że narzędzia leżeć będą pewnie w dłoni, szybko i sprawnie rozbijemy każde nawet twarde mięso. Oferujemy również wielofunkcyjne przybory kuchenne które łączą w sobie tłuczek oraz np. noże japońskie tasaki, albo nakłuwacz do mięsa. Wygodne i uniwersalne narzędzia sprawdzą się w każdej kuchni przy wielu czynnościach. Dzięki nim będzie można wykonać pracę bardzo precyzyjnie i starannie. Odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz pęknięcia tłuczki służyć będą w każdej kuchni przez wiele lat. Oferowane w kolorze naturalnego drewna, lub w różnych odcieniach ciekawych kolorów będzie można bez problemu dopasować do wystroju kuchni, lub posiadanych już akcesoriów.